Mecitözü'nün Körücek Köyü'nde beton parke taşı döşeme çalışmalarının bir kısmı tamamlanırken, köyde yaşayan bedensel engelli vatandaşlar, daha rahat ulaşım imkânına kavuştu.

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi Hacı Bolat ile geçtiğimiz aylarda Mecitözü İlçesi Körücek Köyü'nü ziyaret ederek köyde yapılan çalışmaları yerinde incelemişti.

Kaya, Körücek Köyü'nde ikamet eden bedensel engelli Ali Leylek ve yine aynı şekilde bedensel engelli kardeşinin köy içerisindeki yollarda daha rahat ulaşım sağlamaları için bazı incelemelerde bulunmuş, yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit etmişti.

Engellilerin yaşadığı evlere öncelik verilmesini isteyen Kaya, köyde bulunan 3 engelli vatandaşı daha rahat ulaşım imkânlarına kavuşturarak yüzlerini güldürdü.

Geçtiğimiz günlerde Körücek Köyü'ne tekrar ziyaret eden Halil İbrahim Kaya, köyün büyük bir bölümünün kilit parke taşı ile kaplandığını, geri kalan kısmın ise tamamlanması için çaba gösterdiklerini, önümüzdeki süreçte ayrıca köye çocuk oyun grubu yerleştireceklerini söyledi.

Kaya ayrıca Aşağı Körücek Köyü'nde de kilit parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

HALİL İBRAHİM KAYA'YA TEŞEKKÜR

Körücek Köyü Muhtarı Yalçın Erdoğan, köyün sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi yetkilileri ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederek, kilit parke taşı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte köyün daha güzel bir görünüme kavuşacağını ve köy halkının ayağının çamurdan kurtulacağını ifade etti.

Bedensel engelli Ali Leylek ise yakın ilgi ve desteği nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'ya, İl Genel Meclis Üyelerine ve Özel İdare ekibine teşekkür ederek, köyde bulunan engellilerin artık daha rahat araç kullanabileceğini açıkladı. Leylek, köyün geri kalan kısmının da kilit parke taşı ile döşenmesini talep etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim