Belediye tarafından Mecitözü’ne yapılan yatırımları inceledikten sonra Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Özel Kalem Müdürü Murat Erdem ile birlikte Hasan Zahir Et Lokantası’nda gazetecilerle buluşan Başkan Külcü, ikinci dönemindeki seçim vaatlerinde gelinen durumu da ortaya koydu.

Başkan Külcü, 2014 yılındaki seçim vaatleri ve kardeş belediyelere yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Külcü, “2014 yılında seçime hazırlanırken sunduğumuz seçim vaatlerimiz vardı. Bunları bir kitap haline getirmiştik. Bunların içerisinde Yaşlılar köyü projemiz vardı. O konuyu yatırım programından çıkardık. Bakanlığın bu yönde bir çalışması olduğu için biz projeyi rafa kaldırdık. Ayrıca kreşlerle ilgili ikinci etaba başlayacağız. Bugüne kadar 6 tane yaptık ve bunları teslim ettik. Ayrıca kendi uhdemizde tutmak istediğimiz kreşler var. Üçüncü projemiz ise Avrupa Birliği bütçesinden kaynak temin etme çalışmamız süren Atık su arıtma tesisi ile ilgili. Seçim beyannamesindeki diğer projelerin tamamını hayata geçirdik. Bunların bir çoğu tamamlandı. Bazılarının inşaatları devam ediyor. Bizim kamuoyuna takdim ettiğimiz 30 proje vardı. Şuanda yaptığımız işler o sayının 2-3 katı. Bu ne zaman ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıl bugünlere geldiğimizde ikinci altın dönem diye kitaplaştırıp üçüncü altın dönem diye rey istemek istediğimizde ortaya çıkacak. Bizim yapmış olduğumuz eserler geçmiş dönemlerin hiçbirisiyle mukayese edilemeyecek ölçekte işlerdir” diye konuştu.

“YARDIM ALIRKEN, YAPAN BELEDİYE HALİNE GELDİK”

Çorum Belediyesi olarak ilçe ve belde belediyelerine 9 yıl içinde önemli yatırım desteği sağladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Külcü, geçmiş dönemde İstanbul’dan bir Belediye’nin yardımı ile ilimize park yatırımı yapıldığını ama artık bunlara gerek kalmadığını dile getirdi.

Külcü, “Kardeş belediyelerle ilgili yatırımlar, CHP’li arkadaşların tabiriyle bir evin içi birde evin dışı var. Evin içine evet, evin dışına hayır diyorlar. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Şehrin kaynaklarından fırsatlarından olabildiğinde geniş alanı istifade ettirmemiz lazım. Kendi ilçelerimizle ilgili bakış açısı bu. Bu ülke kaynaklarını da doğru kullanmamız lazım. Bazı yerlerdeki kaynaklar bize göre daha kısıtlı. Daha Bağcılar Belediyesi 10 yıl önce İnci Park’ı yaptı. Müteşekkir olmuştuk.

Burada bir dayanışma ve yardımlaşma var. Demek ki Çorum belediyesi 10 yıl önce Bağcılar Belediyesi’nden bir park yapım işini kabul edebilecek bir belediyeydi. O belediyeyi şimdi Ağrı Hamur’a, Mardin Yeşilli’ye, Sinop Saraydüzü’ne, Yozgat Aydıncık’a, Kırıkkale Delice’ye yardım eden belediye haline getirdik. Böyle bakmak lazım. Bunu görmezsek kendimize haksızlık yapmış oluruz. Bu şehirdeki 260 bin insan bunun mutluluğunu keyfini yaşamalı, Yapılan hizmetler bizim belediyemizin ve insanımızın itibarını yükseltir. Doğu ve güneydoğuya baktığımızda devletin zor zamanlarında yanlarında durmuştur. Bu yatırımlarda bir vefadır” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim