Yangın Mecitözü İlçesi Söğütyolu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evde tek başına olan ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Cengiz Kurukaya, sobayı yakmak istediği sırada kriz geçirdi. Yere yığılan Kurukaya’nın üzerine sobayı yakmak istediği ateş düştü. Daha sonra ise alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye geldi. Yapılan müdahalede yangın kontrol altına alındı. Cengiz Kurukaya'nın ise yanarak öldüğü belirtildi.

Cengiz Kurukaya’nın ağabeyi 57 yaşındaki Çetin Saçmacı, yaptığı açıklamada, epilepsi hastası kardeşinin huzurevine yerleştirmek için daha önceden rapor almak istediklerini ancak sonuca ulaşmadıklarını belirtti. Saçmacı “Kardeşimi bakacak kimsesi olmadığı için huzurevine vermek için müracaat ettim. Sağlık kurulundan rapor istediler. Heyet tarafından yüzde 3 rapor verdiler ancak rapor yüzde 45’i geçmediği için Huzurevine kabul etmediler. Bu insana nasıl sağlam raporu verildi anlamadık. Uğraştık ama olmadı. En sonunda bu olay yaşandı” dedi.

Cengiz Kurukaya’nın cansız bedeni Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim