CHP Mecitözü İlçe Kongresi'nde başkanlık için 3 adayın yarıştığı seçimler sonucunda mevcut başkan Ahmet Bilgin, girdiği seçimden güven tazeleyerek çıktı.

Mecitözü Gazi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ilçe kongresinde başkanlık için Ahmet Bilgin, Mustafa Ekmekçi ve Çelebi Özbek yarıştı.

Kongreye; CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Mecitözü Eski Belediye Başkanı Selçuk Aksoy, Eski İl Başkanları Gazi Özkubat ve Gürsel Yıldırım, Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek, Suat Atalay ve Özcan Çetin, Muhtemel İl Başkan Adayı Mehmet Tahtasız, kulislerde isimleri Merkez İlçe Başkan Adaylığı için geçen Güngör Atak, İl Başkan Yardımcılar Sadık Eral, Bağdat Erzurumlu, Aslan Kaya, Gülsemin Türkoğlu, Eski İl Yöneticileri Yüksel Aydemir, Kenan Özcan, Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Topkül, Av.Dinçer Solmaz, Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç, Merkez İlçe Yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede divan başkanlığına Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, kâtip üyeliklere Haydar Taş ile Mustafa Özcan seçildi. Mecitözü İlçe Kongresi, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Ahmet Bilgin’in açış konuşması ile başladı.

TÜFEKÇİ: “PARTİMİZ İKTİDAR YÜRÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi bir selamlama konuşması yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte iktidar yürüyüşünün başladığını dile getiren Tüfekçi, kongrede başkanlık için göreve talip olan adayları kutlayıp başarılar diledi.

AYLAR: “YEREL SEÇİMLERDE KURULAN İTTİFAK SÜRMELİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının da okunduğu kongre faaliyet raporu ve hesap bilançosunun okunarak oylanmasının ardından geçilen dilek ve temennilerde ilk sözü alan Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, bir iktidar yürüyüşü yaşadıklarına dikkat çektiği konuşmasında; yeni Cumhurbaşkanlığı Sisteminde hiçbir şeyin hükmü olmadığını, bu nedenle 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni almak zorunda olduklarını söyledi.

Başkan Aylar, “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kağan Salıcı’nın da vurguladığı gibi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kurulan ittifakı sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİLER

Çorum İl ve Merkez İlçe Örgütü’nden de yoğun katılımın olduğu kongrede Dinçer Solmaz, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Yıldız Bek, Feridun Ayvazoğlu, Sadık Eral, Eski İl Başkanı Gazi Özkubat, Güngör Atak ve Haydar Erdem de söz alarak, gündemdeki konulara dair görüşlerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından geçilen seçimler sonucunda başkan adaylarından Ahmet Bilgin 50 oyla yarışı önde tamamlarken, Çelebi Özbek 34 oy, Mustafa Ekmekçi'nin listesi de 14 oy aldı.

Buna göre Ahmet Bilgin başkanlığındaki CHP ilçe yönetim kurulu Bayram Aydın, Sami Aylar, Arif Çördük, Ali Erkul, Kazım Erocağı, Mustafa Özcan, Levent Özdemir, Ali Özerdem, Coşkun Özcan, Sadık Yüksel’den oluştu.

Yapılan kongrede İl Delegeliğine ise Ahmet Bilgin, Ali Erkul, Selahattin Atak, İlhan Topçu, Arslan Kara, Atiye Yaşar, Yaşar Sönmez, Sami Aylar, Haydar Taş, Dursun Sakat, Haydar Erdem, Levent Özdemir, Hasbi Bilgin, Hüseyin Erçetin seçildi.

CHP’de ilçe kongrelerine 24 Aralık 2019 Salı günü Oğuzlar, 26 Aralık 2019 Perşembe günü İskilip, 27 Aralık 2019 Cuma günü Alaca, 29 Aralık 2019 Pazar günü Kargı, 3 Ocak 2020 Cuma Uğurludağ, 11 Ocak 2020 Cumartesi Bayat, 12 Ocak 2020 Pazar Merkez İlçe, 14 Ocak 2020 Salı Dodurga, 18 Ocak 2020 Cumartesi Ortaköy ve 25 Ocak 2020 Cumartesi günü ise Laçin ile devam edilecek. İl Kongresi’nin tarihi ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim