Sivas Belediyespor’a karşı alınan şok yenilgi sonrası önce Bayburt, ardından Sarıyer ve son olarak da deplasmanda Ankara temsilcisi Etimesgut Belediyespor’u 2-0 mağlup eden Kırmızı-Siyahlılar ilk 3’e girmeyi başardı.

Şahsen ben Sivas yenilgisinin ardından bu performansı beklemiyordum.

Sakat oyuncuların fazlalığı ve oynanan kötü futbol nedeniyle 3 maçta 9 puan değil de, 5 puana razıydım açıkçası.

Benim açımdan da bu 3 maçlık performans sürpriz oldu. İyi de oldu.

Yaklaşık 11 yıldır hiçbir sürprize maruz kalmayan ben, bu 3 maçta alınan 9 puan ile kaybettiğim şampiyonluk heyecanımı yeniden kazandım.

Bu nedenle önce teknik heyete, daha sonra da futbolcu arkadaşlara teşekkür ederim.

Bayburt maçının tamamı ve Sarıyer maçının ilk yarılarında sergilenen kötü futbol sonrası kötü zemine rağmen Etimesgut’u iyi bir oyunla yenmekte 3 puandan daha özel bir durum oldu benim için.

Uzun zaman sonra iyi oynayarak kazanan bir Çorum FK’yı da hafızama kazımış oldum.

Maçı ekran karşısında izlediğim için, oyuncu bazında çok şey söylemek istemesem de Salih Zafer, Abdulhamit Yıldız ve Umut Kaya’yı es geçmemek gerektiğini düşünüyorum.

Stoper bölgesinde görmeye alıştığımız Salih Zafer’in orta sahada verdiği mücadele ve oyunun 3.bölgeye yıkılmasında önemli rol üstlenmesi,

Geçtiğimiz sezon yaptığı hatalar sonrası yeni sezonda Çorum FK’nın kadrosunda görmek istemediğim Abdulhamit’in diğer maçlarda olduğu gibi Etimesgut karşısında da lider özelliğini sahaya yansıtması,

Uzun süre sakat olmasına rağmen son 3 maçta sahalara dönen kaptan Umut’un ince pasları ve yumuşak dokunuşları,

Etimesgut maçında alınan 3 puanın şifresi oldu.

Hasan Hüseyin’in güveni, Mehmet Gürkan’ın hırsı, Halil İbrahim’in klası, Serkan’ın hızı ve Berkay’ın hava topu hâkimiyeti de cabası.

Çorum FK’nın bu 3 maçta şampiyonluktan ziyade Play-Off potasına girmeyi çalışan takımları yendiğini düşünürsek.

Asıl sınavını bu hafta verecektir.

Son 3 maçta alınan 9 puanın önemini ve gelecek maçlar için şampiyonluk türkülerini daha yüksek sesle söylemesi adına Çorum FK’nın Bodrumspor’u yenmesi, yenemiyorsa da yenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Umarım düşündüğüm gibi olur.

***

Birkaç cümle de 2.Voleybol Lig’inde mücadele eden Çorum temsilcilerinden bahsetmek istiyorum.

Erkekler Ligi’nde mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü her ne kadar son maçında evinde Anadolu Voleybol’a 3-2 mağlup olsa da, oynadığı iyi oyun ile şampiyonluk yolunda yara alacağını sanmıyorum. Haftaya bir diğer Ankara temsilcisi Darrüşşifa Okulları’nı mağlup ederek kaybedilen 2 puanı telafi edeceklerdir. Bu konuda en ufak bir endişem yok.

Beni endişelendiren, son maçında Çankırı Birlikspor gibi güçsüz bir rakibi 3-0 mağlup ettikten sonra daha önce kaybedilen 6 puanı yok sayarak şampiyon olmuşçasına sevinen Sungurlu Belediyespor ve Kadınlar 2.Ligi’nde mücadele eden ve son maçına sporcu yetersizliğini bahane ederek gitmeyen Çorum Voleybol’un durumu.

Osmancık’ın sultanlarına ise ayrı bir paragraf açmak istedim. Ümit Gökgöz önderliğinde uzun yıllardır altyapıya ciddi bir yatırım yapılıyor. Bu yatırımın karşılığını da bu sezon kısmen alacaklarını düşünüyorum. Şuana kadar oynan iki karşılaşmada kolay mağlup olmayan, zirveyi zorlayacak bir takım izlenimi edindim.

Yolları açık olsun...