Çorumspor, Akçaabat Sebatspor’a yenilmesine rağmen, Bugsaşspor kendi evinde Kırşehirspor’la berabere kalınca Yükselme Grubu’na çıkan üçüncü takım Çorumspor oldu. Teknik heyet ve yöneticiler hafta içerisinde “kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diye açıklama yaptılar. Ama Çorumspor’un göbeğini Kırşehirspor kesti. Sağ olasın Kırşehirspor. Çorumspor’un Karsspor ve Akçaabat Sebatspor maçları öncesinde ortalığa zarf atanlar, alınan sonuçlardan sonra maçın sahada kazanılacağını öğrenmişlerdir umarım.

Çorumspor’un, Yükselme Grubu’nda çok büyük bir maddi desteğe ihtiyacı var. Bugünkü yönetim, 19 kişiden 5-6 kişiye düşmüş durumdu. İstifa edenlerin yerine kimlerin yönetime alındığını bilen yok. Yani ortada yönetim falan kalmadı. Kalanların da ekonomik olarak Çorumspor’a destek olabileceklerini düşünmüyorum. Çorumspor Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü, sezon öncesinde istediği tüm futbolcuları alarak, “Bu takım geçen sezonki takımdan beş gömlek daha üstün” diye açıklama yaptı. O zaman bu takımın haftalar öncesinde Yükselme Grubu’nu garantilemesi gerekirdi. Maalesef Cevdet Hoca’nın hiçbir söylediği çıkmadı. Ben, Çorumspor’un kışta kıyamette peşine düşüp boynu bükük dönen taraftarlara çok üzülüyorum. Çorum Belediye Başkanı olarak Çorumspor’un Yükselme Grubu’na çıkması için en büyük maddi desteği sağlayan Muzaffer Külcü’nün bundan sonra Yükselme Grubu’ndan Bank Asya 1. Ligi’ne çıkabilmesi için Çorumspor’un daha çok maddi desteğe ihtiyacının olduğunu bilmesi gerekir. Ortada gözle görülür bir yönetim kalmadığına göre, bir an evvel olağanüstü kongre kararı aldırarak güçlü bir Çorumspor yönetimi oluşturmak için Çorumlu sanayici ve işadamlarını devreye sokması gerekir diye düşünüyorum.

Her ne kadar dere geçerken at değiştirilmese de mevcut teknik heyetin geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da bu yükün altından kalkamayacağı gün gibi ortada. Mevcut kadro birkaç takviye ile Bank Asya 1. Ligi’ne çıkabilir. Yani, malzeme iyi. Takımın başına iyi bir aşçı bulunursa iyi bir yemek yapılabilir. Yoksa umutlar hayalden öteye geçmez.

Çorumspor’un Yükselme Grubu’na çıkmasında emeği geçen herkese ve özellikle de Kırşehirspor’a teşekkür ediyorum.