Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Anagold 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Arnavutköy Belediyesi Gençlikspor, Batman Petrolspor, Bayburt Özel İdare, Bitexen Düzcespor, Bursaspor, Esenler Erokspor, Nazilli Belediyespor, Isparta 32 Spor, İnegölspor, Menemenspor, Sivas Belediye, Somaspor, Şanlıurfaspor ve Tarsus İdmanyurdu. Bunlar Çorum FK’nın yeni sezondaki rakipleri oldular. Kimisi zor, kimisi tam dişimize göre, kimisi de bu gruptan çıkarız diyor.

Tabii, herkes kendince bir yorum yapıyor. Saygı duyuyorum. Ancak, sağlıklı bir değerlendirmede bulunabilmek için, bütçe, hedef ve kadronun belli olması gerektiğinin altını çiziyorum. Maalesef, Çorum FK’da tüm bunların hiçbiri belli değil.

Genel olarak, birkaç takım dışında henüz hedef açıklayan ve bu doğrultuda transfer yapan takım sayısı çok az. Kulaktan dolma, dedikodu mahiyetinde, doğrulanamayan bilgiler geziyor sosyal medyada. Burada değerlendirmelerin çoğu, takımların geçen sezonki durumlarına göre yapılıyor. Bu doğrultuda yapılan değerlendirmeler yanıltır.

Ben, gruptan ziyade yine Çorum FK’nın ne yapacağının önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum.

Şimdilik elde iyi bir iskelet kadro var. Bütçe oluşturulur ve kadro dağıtılmazsa, 4-5 nokta transferle grubun en güçlü şampiyon adayı Çorum FK olur. Ekonomik olarak gerekli kaynak bulunamazsa, Çorum FK kadar rakip takımların da ne yapacağı önem kazanır.

Genel olarak, gruplar kâğıt üzerinde dengeli görünüyor.

Gelelim bütçe çalışmalarına… Başkan Oğuzhan Yalçın, şehir dışında (!) kaynak arıyor. Ve maalesef umutlar yavaş yavaş tükeniyor. Ve yine maalesef, halen şehirde tık yok! Koskoca Çorum’un tek profesyonel takımının neredeyse tüm bütçesinin yabancı firmalardan olması acı verici bir gerçek. Sorsanız, herkes “Çorum’un yeri Süper Lig” diyor. Buyurun el atın deyince de, “Elin şirketine niye para verelim” diyorlar. İşte böyle garip bir memlekette yaşıyoruz.

Elbette, “Taşıma suyu ile değirmen dönmez.” Geldiğimiz noktada bir acı gerçekle daha yüzleşiyoruz ki, o da bugüne kadar sabit gelir kaynakları oluşturulamamış olmasıdır. En azından, bundan sonrası için bu tarihi yanlıştan dönülebilir. Zaten, gerek Murat Yıldırım, gerekse Oğuzhan Yalçın bu bilinçle “Altyapı tesislerini” birinci proje olarak açıkladılar. Ancak, hem bu projeyi hayata geçirmek, hem de kulübün en azından 2.Ligdeki yerini koruyabilmesi için kaynak oluşturulması lazım. Bu yüzden, eğer “Çorum’un profesyonel bir futbol kulübüne ihtiyacı var” diyorsak, herkesin koşulsuz şekilde destek olması lazım.

İç dinamikler harekete geçirilmediği sürece, bu yıl dışarıdan kaynak bulunsa da, sonraki yıllarda bu ve benzeri sorunlar yaşanmaya devam edecektir. İç dinamikleri harekete geçirecek olanlar da, başta siyasiler ve ilin mülki amirleridir.

Buyurun, top sizde!