Sıradan halktan biri herhangi bir lidere ulaşabilir mi? Acaba...

Okurlarıma sormak istiyorum. Bu güne kadar herhangi bir siyasi parti liderini arayıp ulaşabildiniz mi? Denemediyseniz bir deneyin bakalım birine ulaşıp telefonla derdinizi anlatma fırsatı bulacak mısınız?

Bence;

Bulamayacaksınız. Hiçbirinin telefonunu bulamayacaksınız. Bulsanız bile size cevap vermeyecektir. Bütün liderler kapalı kutularda halka karşı titizlikle korunuyorlar. Hal böyle olunca halkın dertlerini sıkıntılarını nasıl öğrenecekler. Öğrenemezler. Bir iki esnaf gezisi ile halka ulaştıklarını zannederler.

Halbuki her birinin çok kuvvetli, faal birer halkla iletişim birimleri olmalı. Dilekler toplanmalı. Liderlere iletilmeli. Liderlerde uygun zamanlarda halk ile telefonla diyalog kurmalıdırlar.

Günümüzde sosyal medya iyi ki var. Liderler mesajlarını bu platformlardan duyurabiliyorlar. Görüntülü mesajlar verebiliyorlar. Bununla yetiniyorlar.

Liderler geniş katılımlarla internet üzerinden toplantılar ve sohbetler sık sık yapmalı. Bu tür toplantılara isteyen herkes canlı olarak katılabilmelidir.

Artık seçimler miting meydanlarında atılan nutuklarla değil, sosyal medya mecralarının etkili kullanılması ile kazanılacaktır.

Bence seçimler de iki kademeli olmalı. Birinci kademede en çok oy alan 5 siyasi parti ikinci kademe seçime katılma hakkı kazanmalıdır.