Müzmin saralı kapitalizm yine krizde... Emperyalist sömürüden gelenlerle bol bulamaç yemlenen ABD halkı kriz canını yakmaya başlayınca sokaklar ısınmaya başlamış.

“Aptal kutusu” adını kendilerinin verdiği televizyon yayınlarının etkisinden geçici olarak kurtulup ayakları suya az da olsa ermiş olmalılar. 

ABD’ndeki sokak gösterileri için “Amerikan Baharı” diyenler var. Bizce de bahar ama sonbahar… Hem de uzun bir sonbahar… Hatta kış... Amerika bu... Başka devletleri ateşe atarak, kışın dondurucu soğuğunda ısınmasını başarır mı dersiniz?

Git kör şeytan, git… Sakın Cumhuriyetçiler yellemesin “bahar” mangalını…

Polis protestoculara orantısız güç kullanmasın mı? Cop, arası biber gazı… Gözaltı konukevi vb.

ABD muhibbi ileri demokrasi mızıkacıları sevinsinler. ABD, Irak’a demokrasi getirir de kendi halkını mahrum bırakır mı?

Siz artık 2011 insan hakları raporlarında seyredin gümbürtüyü.

Dikkat demokrasi çıkabilir… Başınıza özgürlük düşebilir.

Ve Eşbaşkanların şeddelisi ise her an “Amerika’da olanlara kayıtsız kalamayız… İleri demokrasinin ustasıyız… Birleşmiş Milletler müdahale etmezse biz gereğini yaparız…” gibilerden demeç verebilir. 

Sara krizine girince altına kaçıran ekonomilerini ayıltmak için ABD Merkez Bankası yetkilileri “Twist” soğanı koklatmaya karar vermişler!

Kısa vadeli tahvil satıp, uzun vadeli tahvil almak... İşte size Twist…

İlahi ABD…

Sizi kopyacılar sizi…

Türk halkı kaç zamandır biliyor bu eski dansı… Ceplerinde bir deste kredi kartı, Ali’nin külâhını Veli’ye… Akıllının külâhını zırdeliye…

1960’lı yıllarda dünyayı bir twist dalgası sarmıştı. Bu dansla oynatıp kıvırtarak gelmediniz mi bugünlere?

Lap lup labaluba Twist… Lap lup labaluba Twist…

*     *     *

“Çağdaş dünyada (al-tüket-at çağı G.E.) paranın insanların başını döndüren sosyal statüsü, sayısız yanlış kavramları ve olanaksız amaçları içeriyor. Mutluluk yerine zenginliği ve zenginliğe bağlı olan gücü koyduğu için çoğunun zengin olmadığı ve olamayacağı bir dünyada umutsuz, amacına ulaşamamış, aç gözlü bir insanlık yaşıyor.”  Doğan Kuban