Kariyer günleri etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muzaffer Çelik, ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada iç karışıklıkların ve dış devletler tarafından yapılan saldırıların insan güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.
Vatan ve mülkiyet kavramları ile bağlantılı olarak Tapu ve Kadastro iş ve işlemlerinin önemli olduğunu kaydeden Çelik, bu amaçla öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında karışılacağı güçlükleri aşmak ve hayat içinde kurumsal yapıları tanımak amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
Tapunun mülke sahip olmak anlamına geldiğini ifade eden Sel, “Mülkiyete sahip olma belgesi de diyebiliriz. Vatan sevgisi ve sahip olmak önemli bir duygudur. Bu topraklara sahip olmak canı pahasına savunmak bizler için önemlidir. Orta Asya’dan itibaren atalarımız fethettiği toprakları Vatan bilmiş ve oralara sahip olmuştur. Uzun bir dönemdir de Anadolu toprakları bizlerin mülkiyeti ve vatanıdır. Vatanın tapusu da o uğurda verilen mücadele ve dökülen kandır. Yani şehitlerimizin kanları ülkemizin tapusudur” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim