Bu kapsamda son olarak Lâçin İlçe Kongresi yapıldı. Tek liste hâlinde gerçekleştirilen seçimde Mustafa Çiğdem MHP Lâçin İlçe Başkanlığı’na getirildi.

Önceki gün gerçekleştirilen İlçe Kongresi’ne katılan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkiye’nin geçirdiği zorlu süreçlerde partisinin millî bir sorumluluk aldığını belirterek, “MHP, Türk Milleti’nin ve ülkemizin darboğazdan çıkmasına öncülük etmiştir.” dedi.

Lâçin İlçe Kongresi’nde partililere seslenen MHP İl Başkanı Aras şu görüşleri dile getirdi:

“Milletimiz 16 Nisan’da sandık başına giderek, meşru irade ve seçimiyle hükümet etme sistemini değiştirmiştir. Ancak kaos lobileri hemen faaliyete geçmiştir. Yerli ve yabancı lobiler düğmeye basmıştır. Huzur içerisinde yapılan halkoylamasına gölge düşürmek için kargaşaya yatırım başlamıştır.

1 Kasım 2015 akşamı partimize başlayan saldırıların bir benzeri yine başlamış, 16 Nisan akşamı, sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle beraber bir kısım köksüz, kimliksiz, kişiliksiz gazeteci ve uzman yorumcu kılıklı provokatör MHP’yi hedef almaya başlamışlardır.

MHP’ye kara çalmaya, altını oymaya çalışan densizlerin asla gücü yetmeyecektir. Dillerine doladıkları hesapla oy ve yüzde hesabı yapıyorlar. Milliyetçi Hareket’in fikirlerinin, politikalarının Türkiye’nin başına taç olduğunu görmek istemiyorlar.

Ne var ki attıkları taşlar ters tepecek, kafalarına inecektir. Kazdıkları kuyuya yine kendileri düşecektir. İftira ve ithamlarında çırpına çırpına perişan olacaklardır. MHP hem 15 Temmuz’da, hem 16 Nisan’da üstlendiği milli sorumluluğu vakarla yerine getirmiştir. Yerine getirmeye de devam edecektir. MHP önümüzdeki yeni dönemde ülkesi için, milleti için ve demokrasisi için siyasette ve TBMM’de üzerine düşen her görevi eksiksiz yapacaktır. Türkiye’nin bekası için siyasi uzlaşma hukukuna ilkelerimiz ve ülkülerimiz çerçevesinde bağlı kalacağız.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim