Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve seçildikten sonra yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 2016 yılına yönelik planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ünal Gevşek, özellikle su konusunda yaptığı çalışmalara değindi.

SU FATURALARINDA BÜYÜK İNDİRİM

Göreve gelir gelmez ilçedeki su ücretlerinde bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, ilçenin su yatağında olmasına rağmen su ücretlerinin fazla olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Laçin Belediyesi olarak su ücretlerinde yüzde 35 oranında indirime gittiklerini kaydeden Gevşek, vatandaşların pahalı su içmesini istemediklerini vurguladı.

ARAÇ PARKURUNA YENİ TAKVİYELER

Laçin’de hizmet seferberliği başlatarak ilçenin her tarafında altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Ünal Gevşek, belediyenin mevcut araç parkuruna bir adet kamyon, bir adet kepçe, bir adet traktör, bir adet yol süpürme kamyonu, bir adet ilaçlama aracı ve bir adet silindir daha kazandırdıklarını bildirdi.

KİLİT TAŞI VE BORDÜR ÇALIŞMALARI

Yine görev süreleri boyunca ilçede kilit taşı ve bordür çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, bugüne kadar bir yıllık süre zarfında 14 bin metrekarelik alanda kilit taşı ve bordür döşemesi yaptıklarını açıkladı. Gevşek, kanalizasyon ve su tesisatı bulunmayan iki mahallenin de altyapı sorununu çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.



LAÇİN ARTIK KABUĞUNU KIRACAK

İlçenin sosyal ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak amacıyla da çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Ünal Gevşek, 30 Mart’ta göreve geldikten sonra inşaat sektöründe ciddi düzenlemelere gittiklerini, bunun da inşaat sektöründe olumlu bir canlanma yarattığını kaydetti. Gevşek, ilçe ekonomisi açısından önemle üzerinde durdukları Sanayi Sitesi Projesi içinde çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Laçin’in kabuğunu kırması için turizm alanında da çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Gevşek, tüm bunları yaparken bir yandan tasarruflu davrandıklarını, bir yandan da vatandaşlara hizmet ürettiklerinin altını çizdi. Laçin Belediyesi olarak yap-işlet-devret modeli ile güneş sistemi üzerinden elektrik üretimi yapmayı planladıklarını hatırlatan Başkan Gevşek, ilçede yetersiz kalan mevcut düğün salonuna da ilave olarak modern bir düğün salonu için hazırlık yaptıklarını ifade etti.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim