Laçin ilçesine bağlı Çamlıca ve Kuyumcu köylerinde aynı zamanda 3 ayrı kurs açılarak süt sığırı yetiştiricilerine hayvan sağlığı, sağım hijyeni, hayvan besleme, hayvan barınakları gibi konularda eğitim verildi.

Eğitimlerde işletme maliyetleri ve buzağı ölümlerinin engellenmesi konularında üreticilere bilgiler verildi. Çok yoğun ilgi gören kurslara 90 üretici katıldı. Programda konuşan Laçin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bayram Hamgir, çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına çok önem verdiklerini belirterek, 2018 yılında da çiftçi kurslarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Üreticilerin kış aylarında boş zamanlarını kahvehaneler yerine eğitim salonlarında geçirmelerini sağlamak amacıyla eğitim seferberliği başlattıklarını kaydeden Hamgir, “Bu eğitimlerde üreticilerimiz yanlış bildikleri birçok konuda doğru yönlendirilmekte ve yetiştiricilik hakkında yeni bilgiler edinmektedirler. Eğitimlerin süt verimi ve kalitesinin artmasına ve süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlayacağına inancım tamdır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim