Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Algül ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Laçin İlçe Başkanı Selami Gafar, “İlçe halkımızı Çanakkale’ye götürmeniz nedeniyle teşekkür ediyoruz. Çanakkale’ye giden kardeşlerimiz geziden çok memnun kaldı. Ecdadımızın kanlarıyla sulanmış olan o toprakları görme imkanını sağladığınız için sizlere Laçin halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Külcü ise, 4 yıldır Çanakkale gezisi düzenlediklerini belirterek, “Başlangıçta geziye katılımı sınırlı tutmuştuk. 1-2 bin diye başladığımız geziye katılım bu yıl itibariyle 38 bini buldu. Bu bizim ölçeğimizdeki bir belediye için ulaşılması zor bir sayıdır” dedi.

Belediyeciliğin altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanısıra artık sosyal ve kültürel alanda da faaliyet yürütmesi gerektiğini, Çorum Belediyesi’nin de bu noktada üzerine düşeni fazlasıyla yerin getirdiğini kaydeden Külcü, “9 yıllık dönemimiz içerisinde kültürel faaliyetlere ağırlık verdik. Bu alanda artık büyük şehir belediyeleri ile yarışıyoruz. Bu da bizler için büyük bir bahtiyarlık vesilesidir” şeklinde konuştu.

Bu sene ilçelerin ve büyük köylerin topluca Çanakkale’ye gitme arzusunun ortaya çıktığını söyleyen Külcü, “Bu taleplere hayır diyemezdik. Laçin’i, Bayat’ı, İskilip’i, Sungurlu’yu, Mecitözü’nün muhtarlarını gönderdik” ifadelerini kullandı.

Belediye faaliyetleri ile ilgili insanlardan teveccüh almanın güzel bir şey olduğunu dile getiren Külcü, “Ama Çanakkale’ye gidip gelen insanlardan duyduğumuz sözler, diğer çalışmalardan daha fazla mutlu ediyor bizi. Toprağı vatan yapan oradaki şehitlerimizdir. Biz de bu gezileri düzenleyerek yeniden Çanakkale’yi insanlarımızın zihninde taze tutmaya çalışıyoruz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim