İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Laçin İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 253 saatlik “Peynir Üretim Kursu”na katılan kadınlar sertifikalarını aldı.

Laçin’in Gökgözler Köyü’nde gerçekleştirilen kursa katılan kadınlara törenle sertifika dağıtıldı. 15 kadının katıldığı kurs bitiminde yapılan törene Laçin Kaymakamı Osman Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Özdemir, Toç Bir Sen Başkanı Arzu Özkader, İlçe Tarım Müdürü Bayram Hamgir, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı törende yaptığı konuşmada kursiyerlerin ürettiği 22 çeşit peynirin iyi bir başlangıç olduğunu belirterek bundan sonra pazarlamaya geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Laçin Kaymakamı Şahin de, “İlçemizde bu gibi tarımsal kursların açılmasının memnuniyet verici. Üretelim ve pazarlamasını da yapacağız” diye konuştu.

Köy Muhtarı Gazi Gökgöz’ün köylerinde böyle bir kursun açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdiği törende daha sonra köydeki kursiyer kadınların ürettiği yoğurttan kahvaltılık peynir, sirkeden peynir, örgü peynir, burgu peynir, dil peyniri, mazerella, çiğleme, Hatay Peyniri, Hollanda Peyniri, tulum peyniri, çörek otlu tulum peyniri, krem peynir, bademli reyhanlı peynir, dereotlu peynir, susamlı dereotlu lor peynir, Vegon Peyniri, Hellim Peyniri, kaşar peyniri, çerkez peyniri, sepet peyniri, köy peyniri, domatesli fesleğenli peynir ve labne peynir çeşitlerin bulunduğu masada hep birlikte kahvaltı edildi.

Sertifika töreni Çamlıca Ortaokulu Müdürü İrfan Kılıç’ın müzikleri eşliğinde son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim