Komşu coğrafyalardaki huzursuzluğun her geçen gün arttığını ifade eden Aras, bu durumdan ülke olarak derin bir kaygı duyulduğunu dile getirdi. Beyrut ile Riyad arasındaki ilişkilerin sürekli gerildiğini ve çıkmaza sürüklendiğini söyleyen Aras, Ilımlı İslam yorumundan, yolsuzluk suçlamasından dolayı prenslerin teker teker gözaltına alınıp bol yıldızlı bir otelde zorla tutulmalarına kadar yaşanan onca hadisenin Suudi Arabistan’ı tartışmaların odağına doğrudan çektiğini vurguladı.

Terör örgütlerinin komşu coğrafyaların sosyal dokusunda, siyasal şablonunda bedeli uzun seneler ödenecek vahim hasarlar bıraktığını belirten Mehmet Akif Aras, “Ürdün’ü sivriltme çabalarının, Astana Zirvesi’ne mesafeli duruşun, Cenevre ruhunu sulandırma tutumunun hangi manaya geldiğini, sonuçlarının nelere mal olacağını yakın bir zamanda anlamak ve görmek mümkün olacaktır.

Rusya Federasyonu’na giden, Kuveyt’i ve sonra da Katar’ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı bu konular çerçevesinde, inanıyoruz ki, muhataplarından bilgi alacak, Türkiye’nin tavrını muhakkak gösterecektir.

Bu coğrafyada Türkiye’nin arkasından iş çevirenler, terör örgütlerini açık ya da gizli destekleyenler, ince işçilikle ülkeler arasında nifak tohumu ekenler insanlık vicdanında her zaman mahcup ve mahkûm olacaklardır. Bunu özellikle ABD ve Rusya’nın bilmesinde fayda vardır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim