Birlik ve beraberlik içerisinde geçen bir yılın ardından köylerinin içme suyu sıkıntısını gideren, bununla kalmayıp; park, kamelya, çeşme ve köy konağı gibi eserler ortaya çıkaran köy halkına, bu süreçte Çorum İl Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Aslan, Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan ve bazı bürokratlar da destek verdi. Dayanışmanın gücünü Türk halk müziğinin güçlü seslerinden Sabahat Akkiraz, Ali Özel ve Kenan Coşkun’un katılımıyla 13 Ağustos tarihinde kutlayacak olan köy halkı, sosyal ve kültürel şenliği geleneksel hale getirmeyi arzuluyor.
Karasoku köylüleri yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Köyümüz fedakâr insan faktörü ve eşsiz doğal zenginliği sayesinde eşine belki de ancak masallarda rastlanabilecek güzellikte küçük-şirin bir köydür. Biz Karasoku halkı olarak, yıllar öncesinde İstanbul ve yurtdışına göç etmekle birlikte toprak sevgisini her daim yüreğinde taşıyan Karasokuluların da yaptıkları katkılarla yıllardır özlemini çektiğimiz eserleri köylümüze kazandırdığımız haberini siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmaktan büyük gurur ve sevinç duyuyoruz.
Tamamlanan çalışmalar yaklaşık iki yıldır köylülerin hane gelirlerinden, gurbetçi Karasokuluların da aylık kazançlarından ayırarak yaptıkları katkılar sayesinde büyük bir özveriyle devam ediyordu. Önce kendi imkânlarımızla köyümüzün içme suyu sıkıntısı giderdik. Devamında da park, kamelyalarla güzelleştirdiğimiz köyümüzün çevre düzenlemesini yaptık. Köy konağı, çeşme ve piknik alanının altyapısı gibi eserler de bu süreçte tamamlandı.
Karasoku’yu daha yaşanır bir yer yapmak için dayanışmayla elini taşın altına koyarken köyün kilit taşı, kapalı sistem arazi sulama kanalları, futbol sahası da devletimiz tarafından yapıldı.
Köy çok sayıda kalıcı eserle ihya edilirken geleceğe yatırımın önemi de unutmadık. Bu bilinçle ceviz dikme projemiz, teşekkürü bir borç bildiğimiz İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve Çorum İl Orman Müdürü Orhan Çatalçam tarafından ağaçlandırma programına alındı ve altyapı hizmetleri tamamlandı.
Bu süreçte köyümüzün eksikliklerinin tamamlanmasında değerli yardımlarından dolayı başta İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Aslan, Çorum İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eger, İlçemiz Kaymakamı Mehmet Erhan’a ve emeği geçen tüm bürokratlara bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Devlet ve köylü el ele verdiğinde Anadolu’muzda ortaya çıkacak başarının birer sembolü olduğuna inandığımız bu eserlerin açılışını sponsorlarımızın da katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenleyeceğimiz ve gelecek yıllarda da gelenekselleştirilmesini arzuladığımız Karasoku Köy Şenliği’nde yapacağız.”





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim