Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ederek yeni dönemin ve İdare Amirliği görevinin hayırlı olmasını diledi.
Laçin ve Çorum için büyük önem arz eden Çorum-Kırkdilim ve Laçin-Osmancık bölünmüş yolunun sözleşme aşamasına gelmesine destek ve katkıları için Uslu’ya teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Gevşek, “Yolumuzun yapımına yılbaşı sonrası başlanması planlanıyor. Dutludere sulaması kapsamında Hamamlıçay bölgesine yapılacak ilave 500 m’lik hat ile sulama alanımızı genişletebiliriz. Ayrıca Laçin Merkez’de 2.000 dönüm arazinin faydalanabileceği bir gölet projesi düşünüyoruz.” dedi.
Kapılıkaya’ya ulaşımı sağlayan 60-70 yıllık köprünün yenilenmesi için de gerekli müracaatları yaptığını söyleyen Gevşek, Kapılıkaya köprüsünün Özel İdare veya Turizm Bakanlığınca yapılmasını beklediklerini söyledi.
Salim Uslu ise, Kırkdilim’de yaşanan heyelanla ilgili çalışmaların Karayollarınca yapıldığını belirterek, “İhalesini yaptığımız, Kamu İhale Kurumuna yapılan itiraz nedeniyle süreci uzayan Çorum – Osmancık bölünmüş yolumuzun yapımına yakın bir süreçte başlanması planlanıyor. Şehir geçişleri ile ilgili ilçelerimizin tamamında çalışmalar yapıyoruz. Dodurga ve Hamamözü şehir geçişleri aşınma seviyesinde tamamlandı. Laçin için de gereken yapılacaktır” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim