LAKEM proje açılışına Çorum Vali Yardımcısı ve Lâçin Kaymakam Vekili Haldun Aksalman, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Lâçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ve AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Çelik, projenin 2014 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB’nin desteklediği hibe programı çerçevesinde hazırlandığını söyledi.

Proje kapsamında 18-40 yaş arasında 40 kadının istihdam edileceğini belirten Okul Müdürü Çelik, bu kadınlara ebru ve çini sanatının öğretileceğini, böylece Çorum turizmine de katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Projenin yaklaşık 120 bin Avro (420 bin TL.) hibe bütçesinden oluştuğunu ve istihdam edilen 40 kadının gezi, fuar ve sergi faaliyetleriyle bilgi ve donanımlarının artırılacağını dile getiren Çelik, ayrıca projenin İŞKUR ve KOSGEB seminerleri ile destekleneceğini ifade etti.

Okul Müdürü Çelik projenin hazırlanmasında emeği geçen Müdür Yardımcısı Mücahit Sarı ile Proje Ortakları Çorum EKADER, Lâçin Çamlıca METEM ve Lâçin Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.

Ardından sırasıyla kürsüye gelen Lâçin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Lâçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek ve Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, projenin ilçe ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacağını belirterek, projeyi hazırlayanlara ve uygulayıcılara teşekkür ederek başarı dileklerini ilettiler.

LAKEM Projesi açılış töreni, katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim