24 Eylül Salı günü aile dostumuz, arkadaşım Avni Asal ve ailesiyle birlikte Kuzuluk Kaplıcalarındaydık, kızım Mine de bize katıldı, sevindik…

Hava nispeten sıcak sayılırdı. Kuzuluk kaplıcaları yeşilin masmavi gökyüzüyle birleştiği bir yer. Şimdi daha da yemyeşil olmuş.

Bu gidişimiz devremülk dönemine denk gelmediği için 5 gece otelde kaldık.

Gördüğüm kadarıyla otelde bir hayli yenileme çalışması ve sağlamlaştırma yapılmış. Güzel olmuş, pırıl pırıl bir yer…

Otelde yemekler güzel, personel fevkalade eğitimli ve fiyatlar da normal.

Her şey çok güzel ama tabii güzel bitmez.. Burada pek çok Çorumlunun da devremülkü var bu yüzden buranın daha iyi olması için bazı önerilerimiz olacak:

1- Benim gördüğüm kadarıyla en büyük şikayet kadınlar havuzunda. Yüzenlerin yarısından çoğunda bone olmadığı için saçlar kadınların ağzına giriyormuş. Eskiden bonesiz gelene para karşılığı bone verilir ve havuzda bonesiz kimse olmazdı, tabii saç ta olmazdı.
2- Havuzlarda soyunma yerleri değişmiş ama, hiç ama hiç kullanışlı değil. Yatıp dinlenilecek yerler kalkmış havuzun kenarına iki tane şezlong, soyunma yerlerine de iki tane koltuk konmuş. Bilhassa yaşlıların bu şekilde dinlenmesi mümkün değil. Hele bizim gibi buranın eski halini bilenler için bu yeni sistem çok eziyet verici. Havuz kenarında dinlenecek yerler temin edilmeli.
3- Odalardaki küvetlere girip çıkmak bilhassa yaşlılar için çok zor. Bize göre en uygunu, odaların yarısı oturma diğer yarısı da küvete çevrilmeli ve tutunma yerleri konmalı. Oteldeki diğer misafirlerle de sohbetlerimiz oldu, yine onlar da aynı şeylerden şikayet ediyorlardı.

Ve yine misafirler, havuzların bitişiğinde neden bir Türk hamamı yapılmıyor diye soruyorlardı. Sanırım yönetim masraf olur diye yapmıyormuş. Hazır sıcak suyu olan ve tabanı, göbek taşı bedavadan ısınan bir Türk hamamında kese olmanın, liflenmenin ve hafif bir masaj yaptırmanın zevkine doyum olmaz herhalde.

Tabii yapılacak bu hamamlar otele ve devre mülk sahiplerine de hizmet vereceğinden kendini 3-4 yılda amorti eder ve Kuzuluk kaplıcalarına rakip kaplıcalar önünde puan kazandırır diye düşünüyorum.

Sayın, Genel Müdür Osman Özer bey, yönetimdeki arkadaşlara bunları iletiniz lütfen…
Biz güzele güzellikler katmak istiyoruz. Hoşçakalın, sağlıcakla kalın inşallah.

Not: Cevap gönderirseniz cevabınızı Çorum gazetelerinde yayınlamak bizi ayrıca mutlu edecektir.

Saygı ve sevgilerimle.