-Sungurlu Müftümüz Sayın İbrahim Bey: Kafile başkanlarımızdan birisidir. Yapıcı konuşmaları, hoşgörülü davranışları ve hacılarla yakından ilgilenmesi, din görevlileri ile olan sevecen davranışları, saygı ve sevgisi için teşekkür ediyorum.

-Abdülhamit Çıplak: Grup başkanımız ve din görevlimizdir. Hafız Hamit efendi, Çakır Camimizin imam-hatibidir. Güzel sesi ve hizmet dolu davranışları, hacılarla bizzat ikili ilişkileri ile dikkati çeken, gerçekten başarılı bir hafız efendidir. Öyle olmazsa idi uzun yıllar bu organizasyonda görevli olmazdı. Zaten camisinde de başarılı hizmetleri ile bilinir. Çevresinde ve cemaati tarafından çok sevilen birisidir. Bu sevilmesini umreci kardeşlerimiz daha da ileri götürmüşler, büyük sevgi ve saygıları, dostlukları ile bunu göstermişlerdir. Bu özelliğinden dolayı her sene istediği müddetçe bu görevde devam etme şansı vardır. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kur’an ilahi, kaside, gazel gibi konulardaki başarısını da kutluyorum. Hacı Hafız Hamit Çıplak’ın başarısının devamını diliyorum.

-Mustafa Gökmen Hafız: Ulu Camimizin baş imamıdır. Bu hac ve umre organizasyonunda, grup başkanı ve din görevlisi olarak hizmet vermiştir. Sevecenliği, şakraklığı, esprili konuşmaları, özellikle kurra hafızlığı nedeni ile Kur’an’ı ilahi ve kasideleri, sohbetleri ile umreci kardeşlerimize hizmet vermiştir. Ulu Camimizdeki başarısı hizmetlerini bu yolculukta da göstermiştir. Hizmetlerinin ve başarılarının devamını dilerim. Aziz dostuma sevgilerimi sunarım.

-Sayın Hüseyin Erci: Han Camisi imam hatibi, oyun kurucu, organize yeteneğine sahip uzman derecesinde bu işin ehli, saygısı ve sevgisi umrecilerimize olan sevecenliği ile hacılarımızın memnuniyetlerinde önemli rolü olan bir yavrumuz, başarılı bir kardeşimizdir. Din görevlileri ve hacılarla olan münasebetlerde iletişimi güçlü bir görevlimizdir. Zaten camisinde de Çorum’daki sosyal faaliyetlerde de aynı başarıyı göstermektedir. Bu kardeşimizin de bu yolculuktaki hizmetleri için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

-İsmail Özünal: Kulaksız Camisinde uzun yıllar başarılı görevler yapmış, şimdi ise rotasyon nedeni ile Bahçelievler Camisi imam hatibidir. Diğer arkadaşlarımız gibi başarılı hizmetler yapmıştır. Sevecen, hazır cevap, atasözleri ve kelamı kibarlarla cevap verme özelliği olan sesi sedası güzel bir kardeşimizdir. Tekrar tekrar bu görevde hizmet etmesini diler, başarılarının devamını ulu Allah’tan temenni ederim.

-Şaban Erci: Güzel hafız, ilahiyatta öğrenci ve din görevlisi. Güzel kıraatı, etkileyici sesi, alçakgönüllülüğü, terbiyesi ve edebi ile benim zihnimde yeri olan bir yavrumuzdur. Oralarda gördüğüm emeğini esirgemez, kim olursa olsun hizmete koşan, görevini yapan birisidir. Bu millete bu devlete nice yıllar hizmet edeceğini umuyorum. Hafız Şaban efendiye de hayatta başarılar diliyorum.

-Ferhat Hafız: Genç delikanlı, hizmet aşkı ile dolu, Çorumumuzun güzide camisi olan Akşemsettin Camisi müezzinidir. Güzel sesi ile okuduğu Kur’an, ilahi ezan ve salalarla temayüz etmiş, Çorum’da sevilen bir kişi ve dinlenen bir sestir. Hicazdaki alçakgönüllü hizmetlerini kutluyorum, başarılar diliyorum.

-Ali Hafız, Sedat Hafız ve Fazlı Hafız: Bu kardeşlerimiz, Sungurlu, İskilip ve Ortaköy kazalarında görev yapan, bu hizmet için seçilip gelen görevlilerimizdir. Asıl görevleri ile ilgili bilgim yok ancak umre yolculuğunda her birisi gül bahçesinin birer gülü gibiler. Kiminin sesi, kimisinin hizmeti, kiminin vaaz ve nasihati, sevecenliği gibi bu üç kardeşimizin de sesleri ve konuşmaları, birebir umrecilerle ilgilenmeleri dikkatimi çekmiştir. Özellikle otel nöbetleri sırasında hacılarla ilgili alakadar oluşları gözümden kaçmamıştır. Bunların başarılarının devamını diler, hepsinin gözlerinden öperim. Daha birçok yıllar bu hizmete yardımcı olarak kutsal topraklara gitmelerini dilerim.

Değerli kardeşlerim, böylece kutsal umre yolculuğumuzla ilgili aydınlatıcı, teşvik edici, mümkün mertebe de işin güzel yönlerini sizlere ileten bir yazı dizisini daha burada sonlandırırken, umreye ve hacca gidenlere ve gidecek olanlara, tüm okurlarımıza yararlı olmasını diler, daha başka konularda da beraber olmak dileğiyle, hepinize saygılar sunuyorum.

Fikret Hoca ve eşi Ayşe Çıplak…

Açık havada yemek…