“CENNETİN KAPISINI CÖMERTLER AÇACAK”

1)Adaletli yöneticiler: Devlet reisinden aile reisine kadar gölgesinde bulunan yönetilenlere adil davranan, emri altındakileri kendisinden çok düşünen yöneticiler.
2)Allah’a ibadet yolunda (gençliğini ibadetle geçiren) yarışan genç yaşıtları günah ve şehvet bataklığında yüzerken, bunların gençliklerini Allah yolunda harcayan gençlerdir.
3)İbadete düşkün, namaza müdavim (bir vakit namazı kaçırdığı zaman 18 yaşındaki evladını kaybeden birisinin acısı gibi acı duyan) Musalli namazcı müminler.
4)Sırf Allah içi birbirlerini sevenler. Sevgileri sırf Allah için olan seven ve sevilenlerdir.
5)Güzellik, zenginlik, mevki ve makam, asalet ve nesep sahibi bir hanımın yakını ile davetini reddeden şehvetine sahip olan gençler. Yani zinaya bulaşmadan yaşayan, gençliğini temiz geçiren gençler.
6)Sağ elinin verdiğini sol elinin bilmediği Allah için yapılan hayır hasenat ve sadakaları, zekatları verenler.
7)Yüce Allah’ın nimetlerine sonsuz hamd ve şükredenler. Allah korkusu ile geceleri gözyaşı dökenler. (Bir kutside cehennem Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail 4 büyük melek tarafından 4 biner sene yakılmak suretiyle kafirler için hazırlanan cehennem ateşini hiçbir su söndüremez. Hatta su ayrışarak benzin tesiri ile yanar. İşte böyle 16 bin senede hazırlanan korkunç cehennem ateşini Allah için gözden akan bir damla gözyaşı söndürür buyurulmuştur.)
Bunlar Resulüllahın şefaati ile sualsiz cennete gideceklerdir.
3.Resulüllahın üçüncü şefaatleri ile yüzbinlerce mümin günahları, sevaplarından fazla azaba layık oldukları halde cehenneme girmeleri gerekirken, R.SAV.in şefaati ile cennete gideceklerdir. (Bu sınıf sevapları kul hakkı alacaklılarına verilip Allah hakkı olanlar. Allah’ın affı ve resulüllahın şefaati ile cennete girenlerdir.)
4.Şefaatleri; Günahları sebebi ile cehenneme girmiş olan milyonlarca imanetli müminler R.SAV.in şefaati ile alınlarındaki sicil cehennemlik damgası silinerek cennete girenlerdir.
5.Şefaatleri; Yüzbinlerce insan cennete girdikleri halde cennetteki makamları yükseltileceklerdir. Çünkü alt derecede olanlar üst derecelere yükselmeyi arzu edeceklerdir. İşte bunların derecesi yükseltilecektir.
6.İnanmadığı halde peygamberimize sevgisi olan ama imansız ölenlerin azapları haftada bir gün R.SAV.e olan sevgileri sebebi ile hafifleyecektir. Bunların kimler olduğu ihtilaflıdır. Onları Allah bilir.
7.Şefaatleri; Medine mezarlığında Medine’de vefat edip orada yatanlar. R.SAV.i ziyaret eden hacılar, umreciler. Peygamber aşıkları da R.SAV.in şefaatleri ile cennete gireceklerdir ve R.SAV. buyurdular ki; “Ümmetime şefaat edeceğim, edeceğim, edeceğim. Hatta o kadar ki rabbim bana razı mısın ya Muhammed SAV. diyecek ben de razıyım diyeceğim.”
Hatta sahabiden birisi geldi. “Ya resulüllah cennetin kapısını kimler açacak ve ilk önce cennete kim girecek? En son kim girecek?” diye sorar. R.SAV. o sahabiye, “Cennetin kapısını cömertler açacak, cennete de ilk önce onlar girecekler”. “Neden siz önce girmiyorsunuz ya Resulüllah” dedi. R.SAV. “Vallahi ümmetimden kalbinde her dal danesi kadar iman olan ümmetimden iman ehli olup ta cehenneme düşmüş olanlardan hiç kimse cehennemde kalmayacak. Onların en sonuncusunu elimle cehennemden çekip çıkaracağım. Onları huzuru kevserimde yıkayacağım. Bir çobanın koyunlarını toplayım ağıllarına koyup en son da kendisi girdiği gibi ümmetimin hepsini önüme katıp cennete koyacak, rabbimin izni ile de en son da ben cennete gönül rahatlığı ile gireceğim” buyurdular.
Şimdi buradan anlaşılıyor ki, iman son derece önemli. O kadar ki, bir insanın olmazsa olmazı, her müminin tek kurtarıcısıdır. Bu bakımdan müminler imanına zarar verecek her türlü ters davranışlardan yılandan kaçar gibi kaçmalıdır. Çünkü iman yoksa ne yüce Allah ve ne de Resulüllahtan en ufak bir yardım olmayacak. Zerre miktarı imanı olan da cehennemde kalmayacaktır. İş bu kadar açıktır. Allah’a kul habibine ümmet olanların genel sigortası Hz. Muhammed SAV.dir. Bunu asla unutmamalı, ona ümmet olmadan cennet yoktur, bunu bilmeli ve ona göre yaşamalıyız.
Netice: Bütün kıymetli madenlerin aslı taş, taşın aslı da topraktır. Ama zümrüt te taştır. Yollara döşenen parke taşları da taştır. Değerleri eşit midir? Zümrütün bir gramı kilit taşının bir tonunu satın alacak güçtedir. Hz. Muhammed SAV. de odur. Muhammed’ten muhabbet oldu hasıl, Muhammetsiz muhabbetten ne hasıl.
BİTTİ