Polonya’da devam eden BM İklim değişikliği konferansında devletler, dünya

medyası, sivil toplum kuruluşları ve bilim dünyası “Yaklaşan Kıyameti” konuşmuş.

Havaya salınan sera gazı emisyonu son 18 yılın zirvesine çıkmış. Yani tüm dünyayı olduğu gibi bizi de susuzluk, açlık, nefessizlik ve doğal afetler bekliyormuş.

“Ya hocam, sen nelerden bahsediyorsun Allah aşkına?” dediğinizi duyar gibiyim.

Dünyayı küresel ısınma belasından kurtaracak son aydınlık nesil bizleriz diye dikkatinizi küresel ısınma dehşetine çekmek istiyorum.

Epeydir Kitap Sanat’ın en çok satan kitaplar listesini yazamadım.

1-Son- Ayşe Kulin, Everest yayınları

2-Mustafa Kemal- Yılmaz Özdil- Kırmızı Kedi yayınları

3-21.Yüzyıl İçin 21 Ders- Yuval Noah Harari- Kolektif yayınları.

4-Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu- Şermin Yaşar- Doğan Kitap

5-İkigai- Japon’ların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı- H. Garcia-F. Miralles. İndigo Artan enflasyon ve pahalılık hayatımızı karartmaya başladı. Caddede, sokakta, parklarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde insanlar burnundan soluyor.

Millet geçim derdinde, derdimize çare olacak siyasilerimiz ise seçim derdinde!

Ben daha fazla moralinizi bozmadan “ Baaddin fıkralarıyla “Biraz da Gülelim” diyorum.

BAADDİN FIKRALARI

1-“Benim gibi birisini bulamazsın” dedi. “İnşallah” dedim. “Maşallah”dedi. “Bismillah” dedim. Böyle böyle imana geldik. Haftaya Umreye gidiyoruz!

2-Göğüs dekolteli elbise giyip, sonra da gün boyu elbisesini çekiştiren ablacım, karar ver, gösterecek misin, göstermeyecek misin?

3-Sırat köprüsü sonunda yobaz,” Kızlı erkekli Sırat köprüsünden geçiyorlar” diye isyan edince arkadaşı, “abi sakinleş artık, biz geçtik nasıl olsa ” diyor.

4-Bir ilişkiyi kurtarmak için önce sabır, sonra zeka, bir kaşık tuz, 10 gram zencefil, bir tutam meyan kökü… Hâlâ okuyor musun? Sirke de koy, sirke…

5-Tevrat’ın ilk emri=Yaşat, İncil’in ilk emri=Sev, Kuran’ın ilk emri= Oku…

Yahudi yaşatmadı, Hristiyan sevmedi, Müslüman okumadı…

6-Dedeme, “Sana mahalleden Suriye’li bir hatun bakalım” dedim.

“Acele etme hele, Ukrayna da karışık” dedi.

7-Madem Suriye’lilere vatandaşlık verilecek; o zaman hepsini asker yapıp Suriye’ye gönderelim. Dönerlerse bizimdir, dönmezlerse hiç bizim olmamışlardır!

8-Atalarımız biraz daha sağa göçse doğalgaz deposu, biraz aşağı göçse petrol zengini, biraz sola göçse AB üyesiydik. Bir gariplik var ya bu işte, hadi hayırlısı!

9-Hayatımda bir kere gece Çorum’dan arabayla geçtim. Las Vegas’ın her yerde “Casino” yerine “Leblebi” yanıp sönenini düşünün, olay o!

10-Biz aşkı meleklerden çaldık, haram mal işte boğazımızda kaldı!

11-Nebahat Çehre ile Canan Karatay arasında bir yaş fark var. Ne bileyim, ben olsam Nebahat’ın dediğini yapardım.

12-Bazen şeytan diyor ki, her şeyi boş ver eğlen, kazandığın paraları ye, keyfine bak… Benim şeytan da az şerefsiz değil, sanki paralar suyunu çekince o bakacak bana…

*

24 Kasım “Öğretmenler Gününde” Çorum lisesinden sevgili Matematik öğretmenimiz Metin Aşkın hocamı telefonla arayarak halini, hatırını sordum ve “Hocam bir emriniz var mı?” dedim. Hocam çok memnun oldu. “Mehmet’ciğim her hafta yazılarını dört gözle bekliyor ve her satırını severek okuyorum” deyince çok sevindim.

Geçen ay yaptığım Çorum Lisesi 1963 mezunları toplantısında da Çorum’dan Metin Aşkın’ı, Ankara’dan Agâh Oktay Güner’i, Alaçatı’dan Hikmet Dikmen’i ve Bodrum’dan Bengü Can Topaloğlu’nu arayarak hal ve hatırlarını sormuş selam, sevgi ve hürmetlerimizi sunmuştuk. Ben de bir öğrencim arayınca çok mutlu oluyorum.

12 Aralık 2018