Çorum Belediye, zorluk derecesi yüksek maçta Kocaelispor’la deplasmanda 1-1 berabere kalırken, çok kritik 1 puan alıp averajla da olsa yeniden Play-Off potasına girdi.

Teknik Direktör Cüneyt Biçer, ilk deplasman maçında Tarsus İdmanyurdu karşısındaki kadroyu bozmadı. En azından yenilmemeyi hedefleyen Çorum Belediye, özellikle ilk yarıdaki futboluyla 1 puanı hak etti. İlk yarıda Kocaelispor’a neredeyse pozisyon vermeyen Çorum Belediye, devrenin son dakikasında Salim’in attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya beklediğimiz gibi Kocaelispor atak başladı. Oyunu Çorum Belediyespor yarı alanına yıkan Körfez ekibi sağdan, soldan göbekten zorlamalarla beraberlik golünü aradı. 56.dakikada duran topta Murat’ın kafa golüyle skora denge gelirken, savunma oyuncuları adam paylaşımında büyük hata yaptı.

1-1’den sonra da Kocaelispor’un yoğun baskısı vardı. Teknik Direktör Cüneyt Biçer, 67.dakikada yaptığı oyuncu değişikliği ile maçın gidişatını değiştirdi. Gol atmasına rağmen bir varlık gösteremeyen Salim’in yerine Emre’yi oyuna alarak rakibin orta sahadaki üstünlüğüne son verdi. Emre’nin oyuna girmesiyle Kocaelispor’un baskısını kıran Çorum Belediye, son bölümlerde galibiyet golü için tüm riskleri alan rakip karşısında pozisyon da buldu ancak değerlendiremedi. Akın’ın sakatlanıp oyundan çıkması ekranları başında maçı izleyen Çorumlu sporseverleri endişelendirse de yerine giren İsmet başarılı bir oyun sergiledi.

Kıran kırana geçen maç 1-1 biterken, sahadan istediğini alarak ayrılan taraf Çorum Belediye oldu. Alınan kritik puanda kaleci Ramazan ve savunma oyuncularının büyük payı var.

Daha önce de dediğim gibi, Çorum Belediyespor’un sorunu hoca değil. Takım zaten zor yeniliyordu. Sorun kazanamamakta. Yani dünkü beraberlik normal bir sonuç, o kadar da abartmamak ve gelecek maçlarda kazanmaya bakmak lazım.