Çorum Belediye, yenik duruma düştüğü maçta Gökhan’ın (2) ve Hakan Yağmurkaya’nın attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrılarak çok kritik bir galibiyet aldı. Çorum Belediye puan kaybetseydi düşme potasına biraz daha yaklaşacaktı. Bu açıdan Beylerbeyi galibiyeti büyük önem taşıyor.
Darıca Gençlerbirliği yenilgisinden sonra 4 futbolcu daha kadro dışı bırakıldı. Bu futbolculardan kaleci Fatih’in yokluğunun Beylerbeyi maçında çok hissedileceğini düşündüm, Allah’tan ki öyle olmadı. Fahrettin Hoca da bazı futbolcuları kadro dışı bırakmak istedi. Bu isimlerin bazıları onaylandı, bazıları onaylanmadı. Bugün gelinen noktada 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı. Şimdi, Fahrettin Hoca’nın ne suçu vardı diye sormadan edemiyorum?
Beylerbeyi maçında oyuna kötü başlayan Belediyespor, pres karşısında oyun kurmakta zorlandı. Sürekli geri ve yan paslar yapıldı. Belediyespor’un sol tarafı koridora döndü. Beylerbeyi, Berat ve Hifsullah’la bu bölgeyi etkili kullandı. Belediyespor’da, ayakta kalan tek isim Furkan’dı. Forvette Gökhan’a top gitmedi. Sağda Zafer etkisiz kalmasına rağmen Serdar Hoca 77 dakika tahammül etti. Bu bölgede Zafer-Buğra değişikliği Belediyespor’un hücum gücünü artırabilirdi.
Beylerbeyi’nin 26.dakikada Ali ile bulduğu gol Belediyespor’u da kendine getirdi. Çorum temsilcisi ileriye daha çok çıkmaya başladı.
Nitekim 38.dakikada Gökhan’ın kafa golüyle skora denge geldi. Devrenin kalan bölümünde iki takım da soyunma odasına beraberlikle gitmeye razı bir görüntüde mücadele etti.
İkinci yarıya Belediyespor etkili başladı. Bu baskı 49.dakikada galibiyet golünü getirdi. Sağdan Eşref Korkmazoğlu’nun ceza sahasına gönderdiği topu Uğur kafayla aşırırken, savunmanın arkasına sarkan Gökhan şık bir gole imza attı.
Belediyespor öne geçtikten sonra kendi yarı alanına çekildi. Beylerbeyi beraberlik golü için ataklarını sıklaştırırken, zaman zaman da etkili oldular. Bu bölümde, Beylerbeyi baskısını artırırken, Serdar Hoca da maçı bizim gibi sadece seyretti. Beylerbeyi Teknik Direktörü Kenan Gönen, son bölümlerde beraberlik golü için stoperi Fatih’i de ileri gönderirken, Serdar Hoca bu hamleye karşılık veremedi. Mesela, bu bölümde İmam’ı oyuna alabilirdi.
Beylerbeyi’nin baskısını artırdığı bölümlerde, 84.dakikada ani gelişen atakta Hakan Yağmurkaya attığı golle skoru perçinleyen ve takımını rahatlatan golü attı. Belediyespor, bu galibiyetle rahat bir nefes alırken, play-off umutlarını da artırdı. Teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum. Beylerbeyisporlu futbolcuların maçtan sonra ortamı germelerine ise bir anlam veremedim.
Belediyespor şampiyonluk mücadelesi verecekse, öncelikle transfer politikasını değiştirmesi lazım. Hedefli takımlarda atanla tutan çok iyi olmalı. Bakıyorsunuz Belediyespor’un ne atanı, de de tutanı iyi.
Serdar Hoca, haklı olarak ara transfer döneminde takviye istiyor. En az 7-8 oyuncu alınacak. 30 yıldır bu işin içerisindeyim, bugüne kadar ara transferde yapılan takviyelerin faydalı olduğunu hiç görmedim.