Sezona "rota kupa" sloganıyla başlayan Çorum FK, Sakaryaspor'dan sonra Turgutluspor'la da golsüz berabere kalarak son 2 maçında 4 puan kaybetti. Kayıplardan ziyade, takımın oynadığı futbolun ilerisi için umut verdiğini söylemek pek mümkün değil.

Turgutluspor maçının zor geçeceği belliydi. Grubun en genç üçüncü takımı durumundaki Manisa temsilcisi, her ne kadar ilk 3 maçını kaybetse de, futboluyla istim üzerinde bir takım. Sarıyer'le oynadıkları maçın özetine baktım, koşan ve rakibi bozan bir yapıya sahipler.

Buna karşılık, Çorum FK'da sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu bu maçta da en büyük handikap olarak karşımıza çıktı. Ama, hedef şampiyonluksa, hiçbir mazerete sığınmadan öyle ya da böyle kazanacaksın.

Transfer sayısının fazla olduğu bir takımdan bu haftalarda güzel futbol beklenmeyebilir ama, belirlenen hedef doğrultusunda kötü oynarken kazanmak çok önemli.

Batuhan'ın henüz 23.dakikada, hem de itirazdan ikinci sarıyı görüp atılması sorumsuzluktan başka bir şey değil. Sakaryaspor maçında Seçkin'in kulübeden atılması, şimdi de Batuhan'ın gereksiz kırmızısı dikkatleri başka yöne çekmeye başladı.

Gelelim hocanın oyuncu tercihlerine. Evet, sakat ve cezalı oyuncu çok. Ama, elinde Mikail, Kerem, Sabrican gibi üç tane kanat oyuncusu varken, Mehmet Gürkan’ı solda oynatmak, kadro yapılanmasında bir sorun olduğunun göstergesi olarak da görülebilir. Yine söylüyorum, bu oyuncular, şu durumda bile oynayamayacaklarsa, bu takımda işleri ne?

Gelelim oyuna, Çorum FK, beklenilen oyununu yine oynayamadı. 10 kişi kalması tabii ki önemli etken ama, üretkenlik adına yine sahaya fazla bir şey koyamadı.

Özetle, Ergene Velimeşespor maçı hariç, coşkulu, "vura vura gider" dediğimiz takımı göremedik sahada.

İlk 4 haftanın karşılığı olan 12 puanın yarısı gitti. Maç başına puan ortalaması 1,5. Bu ortalama ile bırakın şampiyonluğu, play-off'u bile zor. Artık herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bu takım, mazeret kabul etmez. Hele hele "yol yorgunu" mazeretini hiç kabul etmez. Kredi bitiyor, kendinize gelin.

Bu takımın acilen galibiyet serisine ihtiyacı var. Önümüzdeki fikstür de bunun için ideal sayılır.