Bursa Nilüferspor yenilgisinden sonra şampiyonluk umutlarını yitiren Çorum Belediyespor, ilk 5 umutlarını sürdürebilmek için kazanmak zorunda olduğu Maltepespor maçında iyi oynamasa da fırsatları iyi değerlendirip 4-1 gibi net bir skorla kazanıp umutlarını kalan haftalara taşıdı.
Maça iyi başlayamayan Belediyespor, ilk 25 dakikada önemli bir fırsat yakalayamadı. Maçta bu bölüm karşılıklı cılız ataklarla geçti. Görüntü, iki takımın da gol atamayacağı şeklindeydi. 27.dakikada Gökhan’ın mükemmel pasında Buğra takımını 1-0 öne geçiren golü atarken, 5 dakika sonra konuk takımın bir topu direkten döndü. Bu pozisyonda kaleci Çağrı her zaman olduğu gibi yine ileride yakalansa da şans Çorum Belediye’den yanaydı.
İlk yarının son bölümlerinde bir korner atışı sırasında Osman farkı ikiye çıkartırken, takımını rahatlattı. Ancak bu rahatlığa rağmen topu yere indiremeyen Belediyespor organize atak geliştiremedi. Gökhan’ın iyi oynarken 37.dakikada kaşının açılması üzerine oyundan çıkması büyük şanssızlıktı.
İkinci yarıda tamamen golü düşünen Maltepespor, Gani ve Yavuz’la olmak üzere çift forvete dönerek gol aradı. İkinci yarının ilk bölümlerinde oyun Belediyespor yarı alanında oynanırken, özellikle savunmanın arkasına atılan toplar tehlike oldu. Bireysel hatalar ön plana çıkarken, Belediyesporlu futbolcuların zaman zaman birbirlerine sert ikazlarda bulunup ağız dalaşına girmelerini yadırgadım.
Belediyespor’un en etkili yönünün kanatlar olduğu bir kez daha gördük. Sağda Buğra, solda Murathan iyi gününde olursa rakibi çökertiyorlar. Bu maçta da özellikle Buğra çok etkiliydi. Çok koşmasına rağmen 90 dakika ayakta kalmayı başardı. Attığı golün yanında 2 de asist yaparak maça damgasını vurdu. Murathan da iyi oynamamasına rağmen attığı golle skora katkı sağladı.
75.dakikada Murathan farkı üçe çıkartırken, 81’de Oğuzhan Yalçın harika bir röveşata golüyle tribünleri ayağa kaldırdı.
Son dakikalarda, Maltepespor’un Emre Bayram ile bulduğu golde savunmanın ve kaleci Çağrı’nın hatası çok büyüktü. Özellikle yan toplarda adam paylaşımında yapılan yanlışlar büyük sıkıntı oluyor.
Sonuçta, Çorum Belediye iyi oynamamasına rağmen iyi bir skorla galip gelip play-off yarışındaki iddiasını sürdürdü.
Maçın Mersin bölgesi hakemi Hüdaverdi Savcı, koşmadan bir maç yönetti. Çaldığı gereksiz düdüklerle zaten yavaş oynanan oyunun hızını keserken, özellikle ilk yarıda bol keseden verdiği sarı kartlarla ön plana çıktı.