İkinci yarıya sahasında Tepecikspor karşısında aldığı 3-1’lik şok yenilgiyle başlayan Çorum Belediyespor için Ankara Adliye maçı oldukça büyük önem taşıyordu. Lider Uşakspor’un grubun zayıf takımlarından Kocaelispor’la sahasında oynayacak olması ve galibiyetine kesin gözüyle bakılması, Belediyespor’a 3 puandan başka seçenek şansı bırakmıyordu. Teknik heyet ve futbolcular da olası bir puan kaybının, şampiyonluk yarışından havlu atılması anlamına gelebileceğini biliyorlardı. İşte böyle bir tablo karşısında sahaya Tepecikspor maçının onbirinden 3 farklı oyuncu ile çıkan Belediyespor, ilk 25 dakikalık bölümde bir türlü oyunun kontrolünü ele geçiremedi. İki takımın da özellikle orta alanda çok top kaybetmesi maçı sıkıcı bir hale sokarken, henüz 5.dakikada yürekleri ağızlara getiren pozisyonda kaleci Ramazan inanılmaz bir kurtarış yaparak takımını ayakta tutan isim oldu.

Sahaya 4-1-2-3 dizilişiyle yayılan Adliyespor, top Belediyespor’da iken 4-1-3-2’ye geçerek savunma yapmaya çalıştı. Belediyespor, rakip takım savunmasının solundaki madeni keşfettiğinde yaklaşık yarım saatlik bir zaman dilimi geride kalmıştı. Bir ara Doğan Can bu madeni işlemek için o bölgeye geçti ancak orada da çok kötüydü. Belediyespor kanatları etkili kullanıp çizgiye indiğinde Adliyespor savunmasının dengesi bozuldu ancak ilk yarıda bu tip iki pozisyonda Abuzer ve Emre topu ağlarla buluşturamadı. Adliyespor savunmasının en büyük zaaflarından biri de arka direğe yapılan ortalardı. Nitekim, ilk gol de bu şekilde geldi. 58.dakikada Yakup Kayış’ın serbest vuruştan kale alanı içerisine yaptığı ortada Yakup Yiğit topu kafayla ağlara yollayarak kilidi açan golü attı.

Orta alanda pas yapamayan ve bu yüzden uzun toplarla çıkmaya çalışan Adliyespor, Belediyespor savunmasını aşamadı. Bu noktada, Akın ve Yakup Yiğit çok başarılılardı. Özellikle Yakup Yiğit maçın genelinde yaptığı kritik müdahalelerle ne kadar isabetli bir transfer olduğunu bir kez daha gösterdi.

Belediyespor’u ayakta tutan isimlerden biri de Özgür’dü. Hele ikinci yarıdaki performansıyla alkışı hak ederken, başarılı futbolunu 85.dakikada attığı şık golle süsledi. Zaten bu golle maç bitti.

Kalede Ramazan her zamanki gibi güven verdi. Sağ bekte görev yapan İsmet savunmada iyi ama hücumda eksikti. Solda Yakup Kayış her zamanki gibiydi. Akın ve Yakup Yiğit savunmanın göbeğinde kusursuza yakın oynadılar. Önlerinde Özgür önceki haftalara göre vites yükseltirken, Mert vasattı. Kanatlar yine yeterince çalışmadı. Hele Yasin çok top ezdi. Doğan Can, sıkı markaj altında kaybolup gitti. Abuzer her zaman olduğu gibi takımın en çalışkan isimlerinden biriydi. Gol atamadı ama iki golde de katkısı vardı.

Sonuç itibariyle, Çorum Belediyespor kazanmak zorunda olduğu bir maçı kayıpsız geçerek moral buldu ve Tepecikspor yenilgisinden sonra oluşan karamsar havayı dağıttı. Lider Uşakspor’un sahasında Kocaelispor’a 2-1 yenilmesiyle zirve ile aradaki puan farkı 3’e düştü. Şampiyonluk umutları şimdi daha da arttı. Yine söylüyorum, Belediyespor şampiyonluğun en güçlü adayıdır. Yeter ki, deplasman maçlarındaki başarısını evinde de sürdürsün.

Adliyespor galibiyetinden sonra bu hafta Sultanbeyli Belediye karşısında alınacak 3 puan, Uşakspor maçı öncesinde çok büyük bir moral kaynağı olacak. Yani bu iki maç belki de Belediyespor’un kaderini belirleyecek. Bu yüzden camianın kenetlenmesi şart.