ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ

KOSGEB’E TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Çorum KOSGEB Müdürü Reşat Leblebici, yalnızca işini en iyi şekilde yapmaya çalışan, reklâmı sevmeyen, alabildiğine mütevazı bir insan.

Nitekim, ekibiyle birlikte son başarısını da, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal açıkladı.

KOSGEB, geçen yıl KOBİ’lere, esnaf ve sanatkarlara Türkiye çapında 160 milyon lira destek sağlamıştı. Bunun 6.5 milyon lirası Çorum KOSGEB tarafından kullandırılmış, bu rakamla Çorum, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep gibi büyük illeri de geride bırakarak Türkiye’de ilk 5’te yer almıştı. KOSGEB, bu yıl ise 230 milyon lira destek sağlayacaktı.

Bu açıklamanın ortaya koyduğu ilk gerçek, Çorum KOSGEB’in “çok iyi çalıştığı”…

İkincisi ise, yıllık 6.5 milyon lira gibi azımsanamayacak bir kaynak aktarılması suretiyle, Çorum ekonomisine önemli katkı sağlanmış olması…

Bu, KOSGEB’in kuruluş amacıyla da, hükümetin KOBİ’leri, esnaf ve sanatkarları destekleme politikasıyla da uyumlu bir çalışma ve verimli bir sonuç…

Sayın Leblebici’nin şahsında tüm KOSGEB çalışanlarına, Çorumlular olarak bir teşekkür borcumuz var.

ÇORUM’UN DÖRT BİR YANINDA HAVAALANI OLMASI KÖTÜ MÜ? 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Yozgat’a havaalanı kurulması için, Yozgatlı TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Yozgatlı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törende söz verdiğini, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de bu gelişmeyi “Havaalanı’nın Yozgat ile Sorgun arasına, Alaca’ya yakın bir yere kurulacağı, dolayısıyla alandan Çorum’un da yararlanacağı” şeklinde değerlendirdiğini ÇORUM HABER yazdı.

ÇORUM HABER, “Yozgat Havaalanı bittiğinde, Çorumlular uçuş için Merzifon ile Yozgat arasında tercih yapacaklar. Hangi havaalanından uçuş saati kendilerine uyarsa oradan uçacaklar” ifadesini de kullandı.

19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu ise, yeni bir öneri getirdi.

“Amasya’nın Merzifon, Yozgat’ın Sorgun ilçelerinden sonra, Kırıkkale’nin Delice, Çankırı’nın Kızılırmak, Kastamonu’nun Tosya ve Sinop’un Boyabat ilçelerine de birer havaalanı yapılırsa, Çorum’un dört bir yanında havaalanı olmuş olur. Çorumlu tam anlamıyla uçuş özgürlüğüne kavuşur.”

Çorum’un, Türkoğlu’nun çabalarıyla başlanan, ama inşaatı yarım kalan havaalanı projesi tamamen rafa kalktığına göre, bırakalım çevremiz havaalanları ile dolsun…

Ve de Çorumlu böyle mutlu olsun! 

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ