Sezona fırtına gibi başlayan ve ilk 9 haftada 19 puan toplayan Çorum FK’nın ikinci yarının aynı periyodunda sadece 4 puan alacağını söyleseler sanırım hepimiz gülerdik. Futbol böyle enteresan bir oyun işte. Ahenk bir bozuldu mu, tekrar toparlamak çok güç. Bazen de mümkün olmuyor. 2017-18 sezonunun kopyası gibi bir dönem geçiriyor camia. O zaman da sezonun ilk yarısında fırtına gibi esmiş ve tarihinde ilk kez liderliğe bile yükselmiş ama ikinci yarıda 14 maç üst üste kazanamamıştı.

Peki, ne oldu da Çorum FK 10 maçın 8’ini kaybedecek hale geldi? Bunun birçok etkeni var. Elbette, sezon sonunda bizim de söyleyeceğimiz bir şeyler olacaktır. Şimdi, ligin kalan sürecinde korkulu rüya görmemek için camianın kenetlenmesinden başka yapacak bir şey yok.

Daha önce de söylediğim gibi, ben tüm olumsuzluklara rağmen takımın düşme korkusu yaşamayacağına inanıyorum. Ha, futbol bu, ciddiyeti elden bırakmamak lazım. Mümkün olduğunca her maçtan puan ya da puanlar alarak ateş hattından uzak durmak gerek.

Yarınki Hekimoğlu Trabzon maçı çok iyi bir fırsat. Bu maçtan alınacak puan ya da puanlar, kalan sürecin daha rahat geçirilmesi yolunda kapıları sonuna kadar açabilir ki, yeni sezon planlamasında gidecek ve kalacak oyuncuların belirlenmesi noktasında da futbolcuların artık kendilerini göstermeleri açısından iyi bir fırsat olacaktır.