Aylık 750–800 TL alan emekliler, asgari ücretliler hele bir de ev kirası veriyorsa veya çocukları üniversitede okuyorsa 30–35 TL gelen su faturaları tabiî ki bütçelerini zorlayacaktır. Su sayaçlarının her ay okunmayıp 2 ayda bir okunması da ödenecek faturayı daha da kabartıyor deniliyor. 
Su kaçakları, suyu saate sokmadan harcayanlar, su saatini ters bağlayıp harcadığını yarıya indirenlerle mücadele ediliyordur muhakkak ama bunların üzerine biraz daha gidilmeli. 
Bizim Albayrak otoparkta 50 günlük su harcaması 18 ton. 18 tonluk harcamaya gelen fatura tutarı ise 171 TL. (Bizim orda dededen kalma kazma bir kuyu var. Suyun %90’ını bu kuyudan kullanıyoruz. Sadece şehir suyuyla araba yıkaması yapanlar ne yapıyorlar acaba çok merak ediyorum?) 
*     *     *
Diğer bir konu ise son günlerde camii şadırvanlarının ve tuvaletlerinin muslukları çalınıyormuş. Ekseriyetle sabah 7–8 civarında hırsızlar iş başında oluyor görevliler veya halk boşa akan suyu görünceye kadar da tonlarca su boşa akıp gidiyormuş. Hırsızlar sadece bir camiden 5–6 musluk bile söküyorlarmış. 
 Bu hırsızlık olayı polisiye bir olay olsa da boşa akıp giden su olunca konu belediyeyi de DAHA CİDDİ OLARAK İLGİLENDİRMELİ.
Önerimiz ise, bize göre muslukları çalanlar kadar bunları alıp satan hurdacılar da aynı derecede hatta daha fazla suçludurlar. Bu yüzden sivil belediye görevlileri hurdacıları daha sık kontrol etmeli, bunun için polisimizden yardım istemeli ve polisle birlikte koordineli bir şekilde çalışmalıdırlar. 
Bundan 4–5 sene önce Antalya’da kanalizasyon kapakları çalınıyordu. Belediyenin hırsızlarla baş edemediği ulusal gazetelere bile çıkmıştı. Ben bu konuyla ilgili olarak Antalya Belediyesine bir yazı gönderdim, hurdacıların çalandan daha suçlu olduğunu ve hırsıza yataklık etmekten muamele yapılmasını önerdim. Bu uyarıdan bir ay sonra öğrendik ki Antalya’da kanalizasyon kapağı hırsızlığı sona ermiş. 
Kıssadan hisse asıl suçlu kadar bunu alıp satan hurdacılar da suçludur. İşlemler de bu yönde sürdürülmelidir.  
Not: Bu soğuk ve karlı günlerde sokak köpeklerine, kedilere ve kuşlara yiyecek verilmeli. Avcılar, hayvan severler ve vatandaşlarımız bu işe el atmalıdırlar.  
Saygı ve sevgilerimle.