Çorumspor’un amatör lige düşmesinden sonra Çorum’un profesyonel ligdeki tek futbol takımı olan Çorum Belediyespor’un olağanüstü genel kurulunda beklenildiği gibi işadamı Fatih Özcan başkanlığındaki yönetim göreve geldi. Yeni yönetime bir kez daha başarılar diliyorum.

Şimdi, kongrede dikkat çeken birkaç detaya değinmek istiyorum. Daha önceki yazılarımda da ifade ettim, yine söylüyorum. Havasından mıdır, suyundan mıdır bilinmez ama Çorum, henüz bir spor kenti değil. Çorum Belediyespor her ne kadar profesyonel ligde oynasa da amatör kulvardan bir türlü kurtulamıyor. Yönetim tarzı tamamen amatörce. Çorum’un tek profesyonel kulübünün genel kurulu yapılıyor ve salonda kulübün bir tek bile bayrağı yok. Ayıp ya! Sonra, salona bakıyorsunuz, boş koltukların sayısı dolu koltuklardan kat be kat fazla. Bu kulübe gönül veren insanlar bu kadar mı?

Bu kulübün, şehri yönetenlerin umurunda olmadığını biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum. Vali Bey, milletvekilleri, hadi programınız yoğun diyelim, birer tebrik mesajı göndermek bu kadar zor mu? Kulübün 9 yıl başkanlığını yapmış, amatör ligden 3.lige çıkartan, profesyonel kulüp yöneticiliğinin zorluklarını en iyi bilen Belediye Başkanı Zeki Gül bile “genel kurula gelmeyecektim ama veda etmem gerekir diye düşündüm, o yüzden geldim” diyor. Vay arkadaş! Zeki Bey de bunu diyorsa, Fatih Başkan’ın işi gerçekten zor demektir. Başkan daha mazbata almadan yalnızlığa terk edildi.

Görevi Fatih Özcan’a devreden Ömer Balaban harika bir konuşma yaptı. Ben çok beğendim konuşmasını. “Biz yapamadık, bizden sonrakiler de yapamasın gibi bir düşünceye sahip değilim. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi. Ömer Bey, yıllardır Çorumspor ve Çorum Belediyespor’da yöneticilik yaptı. Bazı sorunları herkesten daha iyi biliyor. Ve verdiği mesaj aslında Çorum’un yıllardır yaşadığı sorunun özeti... “Benden sonrası tufan!”

Yeni başkan Fatih Özcan, kısa ama öz konuştu. “Az laf, çok iş” dedi. Klişe bir ifade ile “biz icraatlarımızla konuşacağız” mesajı verdi. İnşallah dediği gibi olur. Ama işi gerçekten çok zor. Ne kadar zor olduğunun mesajı daha kongre salonunda verildi.

Genelde genç isimlerden oluşan Çorum Belediyespor yönetimi ince eleyip sık dokuyarak öncelikle belirlenen yol haritasına uygun bir teknik direktörle anlaşmalı. Sanırım bununla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yine, gidecek ve kalacak futbolcular bir an evvel belirlenip bu doğrultuda transfer çalışmalarına başlanmalı.

Ben de, Belediyespor’un isim değişikliğinin şimdilik elzem olmadığını düşünüyorum. Önemli olan Belediye isminin önündeki ÇORUM ibaresi. Bu yüzden, tüm Çorumluların, şehri yönetenler tarafından kaderine terk edilen Çorum Belediyespor’a sahip çıkması, yeni yönetime destek olması lazım. Eldeki takımın kıymetini bilelim. Bugün, Amasya, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Sinop gibi çevre illere bir bakın. Profesyonel liglerde takımları yok. Bir düştü mü, çıkmak kolay değil. Bu yüzden, herkes bu takıma sahip çıksın. Çünkü bu takım, Çorum halkının tek ortak paydası ve tek sosyal olgusu.