Uykusuz, mizah dergisi çizeri Uğur Gürsoy Fırat’ın yarattığı “Baaddin” karakteri sosyal medyada müthiş bir patlama yaptığı için her tarafı çakma Baaddin’ler sarmış.

Şimdi Gürsoy, yalnızca Facebook ve Twitter’daki Baaddin’leri kontrol ediyormuş.

Ben de, hiciv, mizah ve karikatürleri çok sevdiğim için sosyal medyada çok güldüğüm Baaddin esprilerini beğeneceğinizi umarak sizlerle paylaşıyorum.

1- Yüzmek zayıflatıyorsa, balinalar nerede hata yapıyorlar?

2- Bugün kendimi, kendi halime bıraktım. Ne hali varsa görsün.

3- Temel, Kadınlar neden futbol oynayamaz. “Araşturduğumuzda öğrendik ki, 11 kadın aynı elbiseyi giyerek bir arada duramazmış.”

4- OOO… Kardeşim sen yaşıyor musun yaa? Yok, ahretten yıllık izinle geldim.

5- Eskiden yemeğe başlarken besmele çekilirdi, şimdi selfi çekiliyor, sonra da Instagrama konuyor.

6- Asgari ücret gibiyim, kimse benlen geçinemiyor.

7- 5 kavanoz bal nasıl 100 TL. Olabilir?

Ya arılar sigortasız çalıştırılıyor, ya da arılar Suriyeli !

8- 300 kişilik düğünde kimin ne taktığını unutmayan kadından yaptığın yanlışı unutmasını bekliyorsun. Kıyamam lan sana!

9- Seni sana anlatsam, kim bu geri zekalı dersin?

10- Erkek milletine en büyük kötülüğü, kendini çöllere atan Mecnun ve dağları delen Ferhat yapmıştır. Çıtayı kontrolsüzce yükseltmiş mübarekler!

11- Bana kim beddua ediyorsa tebrik ediyorum. Hiç ıskalamıyor vallahi, bravo.

12- 100 Trakyalıya “ne yapıyorsun ?” diye sorduk, 100 kişiden de “Nabayım beya, sen nabaıyın? cevabını aldık. Kimse ne yaptığını söylemedi beyaaa.

13- Herkes senin arkandan konuşuyorsa, üzülme sen öndesin demektir.

14- Sanal âlemde yaşadığı için insan içine çıkmamış robot bir nesil yetiştiriyoruz.  Şarjları biterse neslimiz kuruyacak vallahi…

15- Fötöcü İmam fetva vermiş; “Mahşer günü yaradanın sorgusuz sualsiz cennetine koyacağı tek cemaat Gülen cemaatidir” demiş. Orada bulunan vatandaşlardan birisi de, “Ahiret sorularını da mı çaldınız lan hainler?” demiş.

16- İmam Temel’e bir Cuma’da demişler ki, “Hoca Trabzon maçı var, hızlı kıldırsan da maça yetişsek. Hoca başlamış ama, dua falan yok, ruku-secde, ruku-secde derken, sağa selam vermiş, sola gelince uzatmış da uzatmış, bir türlü selam bitmez. Cemaat, “hoca iyi gidiyorduk ne oldu?”

Hoca Temel, “Hızlı gidince radara yakalandık, solda Müftü var.” demiş.

17- Kızlar kirli sakal seviyor diye ortalığı El Kaide’ye çevirdiniz lan…Yapmayın!

18- Bir bayan için araba kullanmak elbette zordur. Düşünsenize karşınızda 3 tane ayna varken o hâlâ yola bakıyor, bu bir mucizedir.

Bodrum Yalıkavak’da 6.3’lük büyük depremden sonra sallanmaya devam ediyoruz. Artçı depremlerin sayısı 3800’ü geçmiş. Haliyle korkuyor insan! Allah sonumuzu hayır etsin diyerek, teselli bulmaya çalışıyoruz. Ara sıra udumla, Vasilâki’nin kürdülihicazkâr peşrevini çaldıktan sonra, sözleri Turhan Oğuzbaş’a bestesi Avni Anıl’a ait çok sevdiğim kürdilihicazkâr şarkıyı söyleyerek teselli oluyorum.

Ne olur akşamları gelsen otursan yanıbaşıma,

Dinlesen hiç bitmeyen maceramı, / Ağladığımı yalnız sen görsen…

Sen dokunsan gözyaşlarıma dudaklarınla, / Her şey geçer, üzülme desen…

Sonra sevgiyle bakıp yüzüme, / Yorgunsun, hadi yat desen…

Ne olur, biraz unutsan kendini, biraz sevsen…

Bahri Güven hocam, Öztürk Ergen anısına “Bitmeyen Dostluk” ve “Kasa Soygunu” adlı yeni kitaplarını göndermiş. Bahri hocamın kitaplarını büyük bir zevkle okurum.   Bahri hocama, az önce telefonla görüştüğüm Ahmet Güngör hocama ve Çekva Sanat Dostları kardeşlerime teşekkür eder, selam, sevgi ve saygılar sunarım.