Ben okuduğum kitapların arka sayfalarına güzel veya çok güzel diye notlar düşer tarihler yazarım. Ayrıca bir kitabı okurken o kitaptaki dikkatimi çeken yerlerin altını çizer ve yine arka kapağın içine sayfa ve konu diyerek notlar düşerim.

Bu tür bir alışkanlık çok faydalı oluyor şöyle ki: Diyelim ki 10–15 sene sonra kitaplığınıza bakarken elinize aldığınız bir kitap nelerden bahsediyordu ve neler dikkatinizi çekmişti arka kapağın içindeki notlar veya bazen de o notta yazan sayfaları açıp altı çizili yerleri okuyunca kitabı yeniden okumuş gibi oluyorsunuz.

Bu günlerde yeni bitirdiğim Sayın İkbal Gürpınar’ın, “Benim Hala Ümidim Var” kitabını da böyle notlar alarak okudum. Bu kitaba da çok güzel diye not düştüm.

İşte şimdi bu kitaptan dikkatimi çeken bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

Sayfa 27- Konu sıkılmak: Boş insanın derdi.. Bir işi bitirince hemen bir işe başlayan, çalışan insan sıkılmaz..

Sayfa 39 – Konu Sevgi: Sevdiğinizi sadece hareketlerle davranışlarla değil aynı zamanda sözlerle de söyleyiniz.

Sayfa 50 - Ben neşeli olmanın aslında öğrenilebilir bir şey olduğuna inanıyorum…

Sayfa 64 – Bir gün “Kimse Yok mu Programı”nda yokluk içinde yaşayan bir ailenin evine konuk olduk. Evin küçük, güzel kızı bütün sorumluluğu üzerine almış. Bu kıza soruyorum en büyük hayalin ne diye? Bizi gözyaşlarına boğan hayali, “Bir gün 25 kuruşum olursa kendime ait bir kurşun kalem istiyorum. Çünkü ben derslerimi arkadaşlarımdan ödünç aldığım kalemlerle yapıyorum, bundan dolayı çok utanıyorum” demişti. Hemen ekip düzinelerce renkli ve kurşun kalem, defter kâğıt aldı.

Sayfa 67 - Müthiş bir güç bizi koruyor, ama biz kıymetini bilmiyoruz. Rahat olmayı istiyorsanız hep iyiyi görmeye çalışınız.

Sayfa 76- Kendisiyle barışık olan işe yaradığını hisseden insanlar mutluluğu aramaz her hal ve şartlarda mutlu olurlar.

Sayfa 114 -  7 Yabancı dili ana dili gibi bilen hak aşığı ama henüz Mevlana değilmiş. İşin aşk boyutuyla karşılaşmamış henüz,  ta ki Şems’le karşılaşana kadar. Ve Şems’le karşılaşır, bir aşk fırtınası kopar aralarında Hz. Mevlana Mevlana olur. 

Sayfa 116 - Anladım ki her kaybettiğimiz şeyden bir şeyler kazanır, her kazandığımız şeyden bir şeyler kaybederiz.

Sayfa 153 - Varlıklı bir bey kendi adına okul yaptırmış sonra iflas etmiş, ailesi dahil etrafındaki asalaklar bir bir terk etmişler. Şimdi yaptırdığı okulda hademelik yapıyormuş ve çok mutlu, “iyi ki yaptırmışım bu okulu yoksa nerde kalırdım?” diyormuş.

Ve çok güzel bir dörtlük: Yolunu ısıtan ustan olmalı/ Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini/ Sana vermeli soğuk bir kış gününde üzerindeki tek gömleği.

Kitabın özeti: MUTLULUK EŞİTTİR İYİMSERLİK.

Saygı ve sevgilerimle.