Şampiyonluk yarışından erken havlu atan Çorum Belediyespor, yarın Elazığ’da kader maçına çıkacak. Elaziz Belediye maçının sonucuna göre Çorum temsilcisi için lig ya bitecek, ya da yeniden başlayacak. Bu yüzden Çorum Belediye’nin Elazığ’dan mutlaka puanla dönmesi gerekiyor.

Şöyle geriye dönüp bakınca, şampiyonluk treninin nasıl da göz göre göre kaçtığını görüyor ve daha çok üzülüyor insan. Öyle basit hatalar yapıldı ki, bu hatalar önce şampiyonluğa mal oldu, şimdi de takımı Play-Off’a kalamama tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Hovardaca kaybedilen puanlardan sonra yarın takım sahaya yenilme lüksü olmadan çıkacak. Rakip dişli ve Play-Off için avantajlı taraf. Saha ve seyirci faktörü Elaziz’in lehine. Çorum Belediye’nin tek şansı, 10 haftadır kazanamamasına rağmen kalite bakımından Elaziz’den daha iyi olması. Alınacak bir yenilgi her şeyin sonu olabilir. Bu yüzden Çorum Belediye’nin artık üzerinde ölü toprağından kurtulması ve sezonun ilk yarısındaki kimliğine dönmesi gerekiyor. Çünkü başka yolu yok.

Yönetim, kötü gidiş karşısında teknik direktör değişimine giderek kolay yolu seçti. Ancak gelinen noktada daha önce de ifade ettiğim gibi sorunun teknik direktörden kaynaklanmadığını görüyoruz. Cüneyt Hoca, yüksek egosu nedeniyle başarı için gerekli olan tüm dış etkenleri yok sayarak büyük bir risk aldı. Gerçi risk dediğime bakmayın, takım Play-Off’a çıkamasa da umurunda olmayacak. Valizini toplayıp gittiğinde onun için Çorum diye bir şehrin varlığı veya yokluğu hiç fark etmeyecek. Başarı için sadece yönetim ve futbolcu kadrosunun yeterli olduğunu düşünüyor. Umarım bu kez dediği gibi olur ve bu takım önce Play-Off’a, ardından da 2.Lig’e çıkar. Bunun yolu da yarınki Elaziz Belediye maçından geçiyor. Bu maçta alınacak bir galibiyetle bu takım her şeye rağmen ayağa kalkabilir. Temennimiz de bu. Yoksa bir sezon daha heba olup gidecek.