Haftaya lider giren Çorum Belediye, sahasında Osmaniyespor’la berabere kalarak hem liderliği kaybetti, hem de olaylar nedeniyle büyük yara aldı.

Karşılaşma bitiminde yaşanan olaylar, maçın önüne geçti. Olayların birinci derecede çıkma nedeni hakem Erdem Temel’dir. Öyle bir yönetim sergiledi ki, verdiği ve vermediği kararlarla hem futbolcuları, hem kenar yönetimleri, hem de tribünleri gerdi. İkinci neden ise, Osmaniyespor’un bugüne kadar görülmemiş şekilde maça aşırı motive olmasıydı. Sanırım bunda da maçtan önce kendilerine antrenman için saha verilmemesinin etkisi var.

Maçtan sonra başta Yusuf Hoca ve diğer yöneticiler futbolcularını soyunma odasına götürmek yerine onlar da rakip takım mensuplarıyla ağız dalaşına girince gerginlik arttı. Sonrasında tribünlerden atlayan taraftarların da sahaya girmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu olayların Çorum Belediyespor’a zarar vereceği kesin. Olaylarla ilgili raporlar nasıl bilmiyorum ama cezaların büyük olmasından endişe ediyorum.

Geçen sezon Altay’la oynanan Play-Off ilk maçında da benzer olaylar yaşandı. Bu olaylar Belediyespor’un belki de 2.Lig’e yükselmesine engel oldu. Demek ki, hiç ders alınmamış.

Maça gelince, havanın güzel, takımın da lider olması nedeniyle tribünlerin büyük bir bölümü bu sezon ilk kez doldu. Taraftar desteğini arkasına alan Çorum Belediyespor aslında maça iyi başladı. 6.dakikada Mert’in serbest vuruşunda kaleci Ahmet topu çataldan çıkarttı. 26.dakikada Yasin’in kişisel becerileriyle getirdiği topu savunmanın da hatası sonucu Taner ağlara yollayarak Belediyespor’u öne geçirdi. Golden sonra skoru koruma içgüdüsü ile daha kontrollü oynamaya başlayan Belediye, 33.dakikada duran toptan golü yedi. Sahanın en çirkef futbolcusu Emrah Bedir’in kullandığı serbest vuruşta Abdullah ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderince skora denge geldi. Abdullah bu maçta da kötü bir performans sergilerken, diğer savunmacılar yine dağınıktı. Yakup, belki de sezonun en kötü futbolunu oynadı. Kötünün iyisi Doğukan’dı diyebiliriz.

İlk yarı bitiminde takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıya iki takım da kötü başladı. Osmaniyesporlu futbolcuların oynamaktan çok oynatmamak için çaba sarf etmeleri nedeniyle maç kör dövüşüne döndü. Osmaniyesporlu futbolcular her fırsatta kendilerini yere atarak zaman çalmaya çalışırken, hakem de buna çanak tuttu. Hakem, her duran topta futbolcularla sahada açık oturum yaptı. Her duran topta oyunun başlaması neredeyse 2 dakikayı buldu. 10 numaralı futbolcu Emrah Bedir’in hem futbolcuları, hem de taraftarları tahrik etmesine seyirci kaldı. Emrah Bedir, yaptıklarının karşılığında ancak 81.dakikada sarı kart gördü. Oysa çoktan kırmızı kartla oyundan atılması gerekirdi.

Belediyespor’un ikinci golü bulması geciktikçe futbolcularda panik havası başladı. Özellikle son 20 dakikada oyun doldur boşalta döndü. Son dakikalarda Doğan Can’ın ceza sahasında düşürülmesi üzerine penaltı beklentileri karşılık bulmadı. Bence tartışmaya açık bir pozisyondu.

Kalan sürede başka gol olmayınca maç 1-1 bitti. Bu sonuçtan sonra liderlik gitti, takım 3.sıraya düştü. Uzun lig maratonunda bu kayıpları telafi etmek mümkün. Ancak, artık olaylardan ders almak lazım. Yoksa keskin sirke küpüne zarar misali bir sezon daha heba olacak.