05 Ağustos 2017 Cumartesi günü Hitit Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TRT AVAZ’ın ‘Panorama’ programına konuk oldu.

Sunuculuğunu Mustafa Murat Bayram’ın yaptığı ‘Panorama’ programı saat 11.30’da başlayıp 12.20’de sona erdi. Ben, aynı günkü Çorum Haber Gazetemizin duyurusu nedeniyle programı ilgi ile izledim.

Programın yarı zamanında ‘Dünya Haberleri’ ve ‘Yurt Haberleri’ kısaca verilirken, kalan sürede de Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a söz verildi.

TRT AVAZ’ın Rektörümüzle yaptığı canlı yayın, ekranda gördüğüme göre Meslek Yüksek Okulu bahçesinde yapılmış. Çünkü arka planda öğrencilerin giriş çıkışları da görüntüye düştü. Programın çekiminin okul bahçesinde, öğrencilerin izlenimiyle yapılmış olması bana göre daha da güzeldi.

Bu programda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin yapısını; Hitit Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları; üniversitede yürütülen projeleri ve Hitit Üniversitesi’nin hedefleri ile ilgili çok değerli açıklamalar yaptı. Üniversitemizin bir ‘Dünya Üniversitesi’ yolunda ilerleyişini; ilim ve teknolojide ilerlemenin üniversite işlevinin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, inceleme, araştırma ve yeniliklerin üniversite bünyesinde gerçekleşebileceğini duyurdu.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan yalnız üniversitenin önem ve tanıtımı ile kalmayıp, ‘Dünyanın Merkezi Çorum’ olduğunu; daha önemlisi de Çorum’un ‘Çok Güvenli Bir Şehir’ olduğunu; yirmi bine yakın üniversite öğrencisinden hiçbirinin barınma sorununun olmadığını söyledi. Bu da, üniversitede öğrenim gören ve görecek öğrenci açısından çok önemliydi elbette...

Bu kadar kısa bir zaman diliminde bunca tanıtım ve bilgilendirme ancak bu kadar güzel olur. ‘Panorama’ programının tümü Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a verilmiş olsaydı, daha çok bilgilendirip, daha çok tanıtım yapılacaktı şüphesiz.

Programın yayın gün ve saati çok uygundu bence. Ancak böyle tanıtıcı ve bilgilendirici programların daha çok izlenen televizyon kanallarında yapılması; yayınlanacak programın da süre olarak kısıtlı olmaması Hitit Üniversitemiz ve şehrimiz Çorum açısından daha çok verimli olur diye düşünüyorum.

Çok izlenen televizyon kanallarında, Hitit Üniversitemiz ve şehrimizin tanıtılması açısından, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Bürokrasinin ve Siyasilerin/Yetkililerin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a daha çok tanıtım ve bilgilendirme fırsatı yaratacaklarına şüphem yok. Diliyor ve bekliyorum...