KENTİN YAKASINDAKİ ONUR ve GURUR MADALYASI ABDULKADİR OZULU -9

Yine Dia gösterimi eşliğinde Ozulu; ağacın yaşamımızdaki önemi, erozyon, önleme yolları ve ağaçlandırma konusunda kısa ve öz bilgiler sunuyor.

Okuldan çıkıp hazırlanan yerlere öğrencilerle birlikte meşe palamudu ekiyoruz. 15-20 yıl sonra bu çıplak arazinin ormana dönüşmüş olduğunu düşlediğimizde, bunu da sesli olarak dile getirdiğimizde yüzlerimizde birer tebessüm oluşuyor.

Böyle güzel bir günün sonunda kaymakam hanım ve görevlilere veda edip; ”Ülkemiz çöl olmasın, yeşil bir cennete dönsün” diyerek, öğretmen Veli Keser’in arabasıyla Çorum’a dönüyoruz Ozulu’yla.

Rüstem Eren’e Destek

Bunların dışında, rahmetli Rüstem Eren’in ağaçlandırma çalışmalarına da Sevgili Abdulkadir Ozulu’yla birlikte birçok kereler katılmıştık. Sekiz yıl önce, 2010 yılının Ekim ayında yitirdiğimiz rahmetli Rüstem Eren’in ölümü üzerine yazdığım şiirden, onun anısına saygı bağlamında bir bölüm alıyorum.

“Doğayı korumaktı ömür boyu çabası.

Ağaçlar, fidanlardı hısım ve akrabası.

Boşa demedik O’na: “Ağaçların babası”.

Fidanlarla donattı dere, tepe, yamacı.

Yeşillikler içinde bir vatandı amacı.”

Çıkrık Köyünde Fidanlama

2002 yılının 10 Mart günü köyüm Çıkrık’ta yapılan fidanlama çalışmasına, Abdulkadir Ozulu ve İş adamı İsmet Çenesiz ve bazı çevre duyarlığı olan kişilerle birlikte katıldık. Bu fidanlama da bir bayram coşkusu ve şenliği ve heyecanı içinde geçti. Sonrasında Çıkrık’la Üçköy arasındaki dağın etekleri de tüplü çam fidanlarıyla donatıldı. Geniş bir alan bugün genç bir çam ormanına dönüştü. Ne değin sevindirici bir durum. Verilen emeklerin somut verilerini yaşarken görmek de ayrı bir mutluluk.

Laçin kırsalında meşe palamudu ekerken. Abdulkadir Ozulu Muzaffer Gündoğar ve Laçin Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özsoy. 26 Ekim 1999.

Laçin kırsalında 26 Ekim 1999. lise öğrencileriyle meşe palamudu ekerken. Abdulkadir Ozulu ve Muzaffer Gündoğar.

(SÜRECEK)