LAÇİN VE YENİÇAMLICA’DA MEŞE PALAMUDU EKİMİ

26 Ekim 1999.

Abdulkadir Ozulu’yla önceden sözleştiğimiz gibi, eğitimci- çizer arkadaşımız (karikatürist) Sönmez Yanardağı’ın arabasıyla Laçin’e doğru yola çıkıyoruz. İkizler benzinliği önünden de Laçin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özsoy’u alarak Kırkdilimi aşıp Laçin’e ulaşıyoruz. İlk iş olarak Laçin’in bayan kaymakamı Aylin Kırcı Tozman’ı makamında ziyaret ediyor, ardından Laçin Lisesi’ne varıyoruz. Öğretmen Veli Keser ses düzeni kurmuş. Öğrenciler hazır, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla toplantı açılıyor.

Milli Eğitim müdürü Mahmut Özsoy’un açılış konuşmasının ardından Çorum TEMA Vakfı temsilcisi Ozulu arkadaşımız Dia gösterimi eşliğinde erozyonla mücadele ve ağaçlandırma konusunda kısa, öz ve aydınlatıcı bilgiler aktarıyor. Ben de ağaç bayramı şiirimle bu etkinliğe katkıda bulunuyorum.

Okul bahçesinde Sönmez Yanardağ’ın düzenlediği erozyon, orman ve çevre konulu karikatür sergisini öğrencilerle birlikte ilgi ile izliyoruz

Ardından arabalarla Laçin ilçesinin ekim alanına gidiyoruz. Burası Osmancık yolu üzerinde heyelanlı bir bölge. Öğrenciler meşe palamudunu sevinç, coşku ve heyecan içinde toprakla buluşturuyor. Birkaç yıl sonra bu meşe palamutlarının filiz verip topraktan yükselerek bir meşe ormanında dönüşmesini düşlüyoruz.

Oradan yine arabalarla yeni Çamlıca Köyüne, Çok Programlı yeni Çamlıca Lisesi’ne varıyoruz. Okulun toplantı salonunda önce Laçin Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özsoy ve Laçin Kaymakamı Aylin Kırcı Tozman kısa birer konuşma yapıyorlar.

Eskiekin köyünde çam fidanı dikimi sonrası. Soldan, önde çömelmiş olanlar: Muzaffer Gündoğar, Abdulkadir Ozulu, 5. kişi Aşık Rifat Kurtoğlu. 5 Mayıs 1999.

(SÜRECEK)