Bu yazı dizisini Samsun gezisiyle sonlandırmak istiyorum.

Samsun’dayız

yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı, ardından 2009-2014 yılları arasında Ankara Vali Yardımcılığı görevlerini yürüten hemşerimiz Turan Atlamaz: daha sonra Samsun-İlkadım Kaymakamlığı görevine getirildi.

Gülay kızım, eşinin görevi nedeniyle yıllardır Samsun’da yaşamaktadırlar. Bu nedenle yılda bir iki kez yolum düşer Samsun’a. Bir gidişimde Kaymakamımız Turan Atlamazın yanına uğradım. Hemşeriliğin ve Çorumca konukseverliğin en güzeliyle karşıladılar beni. Üstelik sanatçı dostlarımızla Samsun’a geldiğimiz takdirde çok mutlu olacaklarını ve Samsun’un görülmesi gereken yerlerini gezdireceklerini söylediler. Açıkçası bizi resmen davet ettiler.

Böyle bir çağrıya hayır diyemezdik.

Çorum’a döner dönmez bu konuyu Abdulkadir Ozulu, Bahri Güven ve Dr. Rifat Patır’a açtım. Yanımıza bir de Selahattin Aydemir’i alıp, beş kişi olarak gitmeyi kararlaştırdık. Gününü de Sayın Atlamazla görüşüp gününü de 5 Ekim 2016 olarak belirledik. Belirlenen günün kuşluk vaktinde Samsun’a indiğimizde beklemekte olan bir görevli bizi, bir araçla otogardan alarak Samsun İlkadım Kaymakamlığına götürdü.

Kısaca, 5 Ekim 2016 günü Dr. Rifat Patır, Abdulkadir Ozulu, Muzaffer Gündoğar, Bahri Güven ve Selahattin Aydemir’le birlikte İlkadım Kaymakamı hemşehrimiz sayın Turan Atlamaz'ın makamındaydık.

Oldukça sıcak bir karşılaşmanın ardından karşılıklı armağanlaşmalar oldu. Çorum’da, Turan Atlamaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde ve O’nun önermesi ve çabasıyla Velipaşa Konağında 16 Aralık 2005 ile 27 Mayıs 2006 tarihleri arasında “Uluçınarlar Toplantısı” adı altında kültürel ve sanatsal boyutlu toplantılar yapılmıştı.

10 Mart 2002 Çıkrık Köyünde çam fidanı dikimi sonrasında çalışan köylü vatandaşlarla toplu resim çekimi… Önde sağdan Muzaffer Gündoğar ve yanında Abdulkadir Ozulu.

Soldan sağa Selahattin Aydemir, Dr. Rifat Patır, Bahri Güven, Kaymakam Turan Atlamaz, Muzaffer Gündoğar ve Abdulkadir Ozulu. 5 Ekim 2016 günü Samsun'da İlkadım Kaymakamı hemşehrimiz Turan Atlamaz ziyaretimizden bir anı.

(SÜRECEK)