Kaos ortamında çıktığı maçta Fatsa Belediye’yi deplasmanda 2-0 yenen Yeni Çorumspor, dün coşkulu bir taraftar topluluğunun önünde konuk ettiği Kocaeli temsilcisi Gölcükspor’u 1-0 yenerek Play-Off yolunda kritik bir galibiyet aldı. Oynanan futbol izleyenleri tatmin etmese de, alınan galibiyet taraftarları mutlu etti.

Üçüncü maçında ikinci galibiyetini alan Teknik Direktör Ersin Küçükoğlu, Fatsa’da kazanan kadroyu bozmadı. Ancak ikinci yarıda iki takım da vasatın üzerine çıkamadı.

İkinci yarıya başlarken Mücahit Haktan’ın yerine Barış’ın oyuna girmesi Yeni Çorumspor’un hücum gücünü artırdı. Yakup Alkan’ın 53.dakikada attığı gol tam zamanında geldi. Yoksa oyun ilk yarıda olduğu gibi kilitlenmeye doğru gidiyordu. 59’da Volkan’ın yakın mesafeden gollük şutunda topun direkten dönmesi büyük şanssızlıktı.

Dakikalar ilerledikçe Gölcükspor daha çok risk almaya başladı. Tam Kerem’in oynayacağı bir ortam oluştu ancak Kerem 18 kişilik kadroda yoktu. Kazanmak zorunda olduğu maçta yedek kulübesinde 2 stoper oturtup Kerem gibi bir oyuncuyu kadroya almamak bence teknik direktör yanlışlığıdır. Eğer Kerem sakat değilse, dünkü maçın kadrosunda mutlaka olmalıydı. Maazallah, işler ters gitse Kıvanç’tan sonra hücum anlamında hamle yapacak oyuncu yoktu kulübede.

76’da Ömer Faruk, 90+5’te Uğur’un gollük şutlarında yürekler ağızlara geldi ama Onurcan kalesinde devleşerek rakibe gol şansı vermedi ve galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Bu sezon belki de ilk kez tribünler bu kadar doldu. Demek ki, kazanınca insanlar stadı dolduruyor. O zaman kazanmaya devam…

Zaman zaman sahada iyi işler yapılmasına rağmen genel anlamda Gölcükspor maçında oynanan futbolu beğenmedim. Berabere biten 1461 Trabzon maçındaki oyun daha iyiydi. Ama bu maçta da skor sevindirici oldu. Bundan sonra zaten “1-0 olsun, bizim olsun” mantığı ile oynamak lazım.

Yeni Çorumspor, bu kritik galibiyetle Play-Off yolunda önemli bir avantaj yakaladı. İki haftadır alınan galibiyetler istikrar anlamında sevindirici. Kırmızı-Siyahlılar evde kazanıp deplasmanda kaybetmemeyi gelenek haline getirdikleri vakit Play-Off şampiyonluğunun en güçlü adayı olacaklardır.