Satış artırma konusunda sonuç ve analiz:
Ürün (ya da hizmet) ile Pazar konusundaki yaklaşımları incelerken birinin diğerinden üstün ya da doğru olduğunu belirtmek doğru değildir. Piyasa konumlanması yapılırken birini uygularken diğerini de aynı zamanda kullanabilirsiniz Başka bir ifade ile bir ürünü eski pazarda arz ederken bir başka ürünü yeni bir pazara sürebilir veya tam tersini yapabilirsiniz burada önemli olan piyasa talebinin doğru ölçümlenmesi ve Pazar analizinin rasyonel kullanımını sağlamaktır önemli olan.
İşletmelerin yaşamında sıradanlık atalet getirir, dinamik işletmelerin birçoğu Pazar/ürün konuşlanmasını ürünün yaşı ve piyasanın talebini dikkate alarak karmaşık bir yapılanmada kullanmaktan imtina etmezler
Önemli olan işletmenin kazancını artırmak olduğunda her bir yapı dikkatle analiz edilerek kullanılabilir.
Buradan hareketle 4 aşamada incelediğim satış artırma konusunda ürün Pazar yaklaşımını bir tablo ile özetlemekte yarar görüyorum.



Not: Makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun haber vermek koşuluyla kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.