Evinde Kızılcabölükspor’la golsüz berabere kalan Çorum Belediye, Gölcükspor’un deplasmanda Karacabey’i yenmesi üzerine Play-Off yolunda yara aldı. Belediyespor’un kendi göbeğini kesebilmesi için kalan 2 maçta 4 puan alması gerekiyor.

Çorum Belediye, Gölcükspor karşısında maça durgun başladı. Kızılcabölükspor’un az da olsa olan Play-Off şansını sürdürebilmesi için mutlak suretle kazanması gerekiyordu. Belediyespor ise kazanıp rahatlamak istiyordu.

Çorum Belediyespor Kaptanı Emrullah sakatlıktan yeni çıkarken, ilk 11’de forma giydi. Takımın en kötü isimlerinden olmasına rağmen sahada 90 dakika tutulmasına bir anlam veremedim. Gerçi, sadece Emrullah değil, kaleci Sercan dışında iyiydi diyebileceğimiz başka kimse de yoktu.

İlk yarıda iki takım da neredeyse pozisyona giremedi. İkinci yarıya Çorum Belediyespor golcü Yakup’un yerine Salim, Sebahattin’in yerine ise Selim ile başladı. Bu değişiklik kısa süreli de olsa Belediyespor’a oyunda üstünlük kazandırdı. Ama bu durum fazla uzun sürmedi. İki takım da ikinci bölgeyi hızlı geçerken, 56’da Yakup Kayış’ın büyük hatasında Emir Can net fırsattan yararlanamadı. 71’de de Yakup Kayış’ın pasında Yeldar yakın mesafeden topu direğe nişanladı.

Son 15 dakikada oyun Çorum Belediyespor ceza yayı çevresinde oynandı. Kazanmaktan başka şansı bulunmayan konuk takım, sağlı sollu ataklarla gol aradı. 87’de Semih’in yakın mesafeden şutunda kaleci Sercan gole izin vermedi. 88’de bu kez Belediyespor’dan Ali Kemal topu ezerek olası bir gol şansını ortadan kaldırdı. 89.dakikada Belediyesporlu Selim’in yakın mesafeden istediği kafa vuruşunu yapamaması önemli kırılma anlarından biri olurken, 90+2’de bu kez Kızılcabölüksporlu Kerim’in yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Sercan bir kez daha gole izin vermeyerek takımını ipten alan oyuncu oldu.

Çorum Belediye, 0-0 biten maçın ardından belki fazla bir şey kaybetmedi ama oynadığı kötü futbolla kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kalan 2 haftada Play-Off için ipler hala Belediyespor’un elinde olsa da bu maçlardan 4 puan alınması gerektiği gerçeğini unutmamak lazım. Kızılcabölükspor’un ise bu beraberlikten sonra Play-Off için hiçbir şansı kalmadı.

Çorum Belediyespor’u uzun zamandır bu kadar kötü oynarken görmedim. Bu futbol hiç yakışmadı. Hem Çorum’un yeri 3.lig değil diyeceksiniz, hem de bu bataklıktan kurtulmak için ayağınıza kadar gelmiş fırsatı tepeceksiniz. Bu nasıl yaman çelişki böyle? Henüz 2 maç var ve kaybedilmiş bir şey yok. Belediyespor hala 2.Lig’e çıkabilir.

Yeldar’la taraftarın yıldızı bir türlü barışmadı. Bu maçta da gerginlik yaşadılar. Bu tür gerginlikler takıma zarar verir. Daha oynanmamış 2 maç var. Kaybedilen puanların tek sorumlusu Yeldar’mış gibi davranmak son derece yanlış. Hem Yeldar’ın, hem de taraftarın yaptığı yanlış.