Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye ve emniyet çelenklerinin konulmasıyla başlayan anma programına Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı J.Üst.Teğ. Süleyman Erden, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı İlçe Emniyet Amir V. Komiser Fatih Ertekin, Cumhuriyet Savcıları Engin Kapsal ve Orhan Türüdi, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Uzman J. Kd. Çvş. Erhan Gülseven, "Bizim için çok önemli olan bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi’ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin, şehitler gününe idrak etmenin onurunu yaşamaktayız’’ dedi.
Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan büyük bir millet onunla ne kadar iftihar etse yeridir diyen Gülseven, "Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkartabilen bir toplum en zor şartlarda bile daima toparlanıp, dirilme şansına sahip demektir. Tarihin her sayfasını aydınlatan, değerlerimize saldıran uluslara karşı onurumuza sahip çıkan mücadelemizin her bir alanında yazılan böyle bir zafer tarih sahnesinde başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bu eşsiz destan vatanı bayrağı milleti dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden böylece Allah rızasına eren şehitlerimizin destanıdır. Çanakkale zaferi, anaların biricik evladını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp, ‘Oğul seni yetiştirdim hizmet eyle vatana. Ak sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana’ diyerek cepheye uğurladığı, oğlunun da anasının elini öperek ‘Hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana’ diyerek karşılık verdiği, cefakâr analar ile yiğit ve kahraman Mehmetçiklerin destanıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun’’ şeklinde konuştu.
Törenin ardından Kaymakam Erdoğan, şehit aileleri, gaziler ve kurum müdürlerini kabul etti.
Editör: TE Bilisim