Hükümet konağı önünde düzenlenen törene Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal’ın çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan polis memuru Muhammed Tuncal, “Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Bilindiği gibi Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, dayanağını Anayasa ve Cumhuriyet kanunlarından alan Türk Polis Teşkilatının suç ve suçlularla mücadelesinin en büyük güç kaynağı halkımızın güven ve desteğidir. Çünkü günümüzde polisin başarısı halkımızla geliştirilen ilişkiler ve onlardan alınan desteğe bağlı bir hal almıştır.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmasının görev ve bilinci içerisinde olan teşkilatımız görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Konuşmanın ardından Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim