Hükümet Konağı önünde yapılan törene; Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sedat Özmen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli ve İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel’in yanı sıra bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Tören; Kargı Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kargı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Türk, muhtarlık müessesesinin 100 yılı aşkın süredir, yerel demokrasinin en güzel örneği olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız bulunduğu köyde, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Vatandaşlarımızla devlet kurumları arasında köprü görevi yapar. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları bir konuda çalınacak ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilincindedir. Günümüzde kendini yenileyen geliştiren muhtarlarımız devletimizden alınan hizmetlerin en ücra köşelere gitmesini sağlamaktadırlar.” diye konuştu.

Törenin ardından ise katılımcılara Kargı Belediye binasında ikramlar yapıldı.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim