Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Çorum milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, AK Parti Kurucular Kurulu üyesi Ali Yüksel Kavuştu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz ve muhtarlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen yaptı. Kargı’nın 58 köyüyle bir bütün olduğunun altını çizen başkan Şen, "Zaman zaman vatandaşlarımızdan, belediye olarak köylerle çok ilgilendiğimiz için eleştiriler alıyoruz. Biz Kargı Belediyesi olarak ilçemizin kalkınmasının sadece ilçe merkezi ile değil, köylerle bir bütün olarak gerçekleşebileceğine olan inancımızla 58 köyümüze de her zaman elimizden geldiğince yardım etme gayreti içerisindeyiz’’ dedi.
Çorum Milletvekili Salim Uslu ise AK Parti iktidarında köylerin kalkındığını belirterek, şuanda Çorum’daki tüm ilçeler dahil Kargı’daki hiçbir köyümüzde büyük ve giderilemeyen sorun kalmamıştır. Yoları, taşkın korunmaları, içme suyu, kanalizasyon ve oyun gruplarıyla köylerimiz modern bir hale getirilmiştir. Küçük eksiklikler bulunabilir. Bunlarda çözülecektir’’ şeklinde konuştu.
Toplantıda daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise siyasi partiler ve hükümetler arasında muhtarlara en çok değeri AK Parti’nin verdiğini söyledi. İl Başkanı Bekiroğlu, "Biz AK Parti olarak muhtarlara çok önem veriyoruz ve önemsiyoruz. Muhtarlarımızın görüş ve düşünceleri bizim için çok önemli. Siyasi partiler ve hükümetler arasında muhtarlarımıza en çok ilgiyi partimiz göstermiştir. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız da belirli aralıklarla muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinliyor ve birlikte çözüm üretiyorlar. Ben İl Başkanı olarak partimizde sürekli sizleri misafir ederek sorunlarınızı dinliyorum ancak bugün milletvekilimiz, belediye başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, il genel meclisi üyelerimizle yani yetkili tüm kişi ve birimlerimizle sizlerle görüşerek sorunlarınızı dinlemek ve çözmek için buradayız. Soracağınız soruların tüm muhatapları burada olduğu için tüm sorularınızı hemen cevaplandıracağız’’ ifadelerini kullandı.

SİZLERİ SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLAYANLAR, SEÇİLSELER DAHİ SORUNLARINIZ ÇÖZEMEZLER
01 Kasım yapılacak seçimleri için partisine muhtarlardan destek isteyen İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, "AK Parti iktidarları döneminde köylerin hak ettiği tüm yatırımlarını aldı ve almaya devam edecektir. Bugün biz köylerimizde altyapı, yol ve parke taşı sorunlarını geçtik artık tüm köylerimize çocuklarımız için oyun grupları, salıncaklar yolluyoruz. Köylere ziyarete gittiğimizde vatandaşlarımız artık bizden yol, su, parke taşı değil, oyun gruplarının yanında jimnastik aletleri istiyorlar. Biz köylerimizi işte bu kadar geliştirdik. Ancak seçimden seçime size gelerek oy isteyen partileri ve onların hükümetleri döneminde köylerde yaşanan sorunları siz daha iyi biliyorsunuz. Sizi seçimden seçime hatırlayanlar seçilseler dahi sizin sorunlarınız çözmediler ve çözemezler’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Parti yöneticileri muhtarların talep ve şikayetlerini dinlenerek çözümü için karşılıklı istişarelerde bulunuldular. İl Başkanı Bekiroğlu toplantıları belirli aralıklarla yapmaya devam edeceklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim