Kargı’da parti binası açılışının ardından ilçe halkına seslenen MHP Çorum Milletvekili adayı Vahit Kayrıcı, 7 Haziran seçimlerinin ülke geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, "Yasaklar var kaldıracağız, yoksulluk var kaldıracağız, yolsuzluk var kaldıracağız diye iktidara gelen AK Parti hükümeti o günden bu güne ne yapmış, yoksulluğu kaldıracağız dediler, 2 milyon 800 bin insanımız devletten yardım alırken şuanda 20 milyondan fazla insanımız devletten yardım alır duruma geldi. Çiftçimiz 2 kilo buğday sattığında 1 litre mazot alıyordu dediğimizde bizi eleştirenler vardı. Şuanda çiftçimiz 1 litre mazot alabilmek için 6 kilo buğday satamak mecburiyetinde kalıyor. 225 bin lira asgari ücretle nasıl geçinecek bu insanlar diyenler vardı. O günün şartlarında asgari ücretle 10 tane çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün 940 lira asgari ücretle 6 tane çeyrek altını alamaz hale geldiler’’ dedi.
İktidar milletvekillerinin Çorum için çok şey yaptıklarını söylediklerini hatırlatan Vahit Kayrıcı, "Çorum için çok şey yaptık diyorlar, ben iddialıyım. 1999-2002 dönemleri arasında milletvekilliği yaptım. O sıkıntılı hükümet döneminde bizim getirdiğimiz yatırımın dörtte birini, üç dönemdir tek başlarına iktidar oldukları dönemde getirmişlerse ben bulunduğum konumdan istifa ederim. 2002 yılında Çorum’da 32 tuğla fabrikası çalışırken şuanda bu sayı 18’e düşmüştür’’ şeklinde konuştu.

ALACAYA AÇILAN FEN LİSESİ KARGI’YA AÇILAMIYORMUŞ
Kargı Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi konusuna da değinen Kayrıcı, "Şunu yapacağız bunu yapacağız dediler. Sanki Alaca’da açılan Fen Lisesi Kargı’da açılamıyormuş, Kargı başka kanunlara tabiymiş gibi beyefendiler dışarıdan öğrenci alan, yatılı liseyi açtılar, Kargı halkına kaybettirdiler. Esnafımızın kazanacağı beş on kuruş varsa onu da kaybettirdiler. Kargı’yı nasıl yönetiyorlarsa, Çorum’u nasıl yönetiyorlarsa işte ülkemizi de öyle yönetiyorlar’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim