Kargı'da 26 Ağustos’ta açılışı yapılan HES projesi sonrası Kargı köy muhtarları ile bir araya gelen AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, muhtarların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde bir açıklama yaptı.
Milletvekili Kurt, “HES projesi kapsamında baraj gölü alanı içerisinde kalan yolların yeniden yapılması çalışması, 52 km'si Çorum sınırları içerisindeki köy yollarını içine alan bir bölgeyi kapsamaktadır. Kargı İlçemize bağlı Gökçedoğan-Bağözü-Köprübaşı-Saraycık-Karacaoğlan-Sinanözü köyleri 30.5 km Osmancık İlçemize bağlı Kamil-Aşıkbükü-Yukarzeytin-Aşağızeytin-Pelitçik-Aydın köylerini kapsayan 21.5km'lik yolları kapsamaktadır. Açılan güzergah asfalt kaplama olup, yol boyunca gerekli yerlerde menfez ve işaretlemeler ile korkulukları da yapılmıştır.
Osmancık İlçemize bağlı köylere ulaşımı sağlayan Aşıkbükü - Aşağızeytin arası güzergahta heyelan nedeniyle güzergah değişikliği çalışmalarına 27 Ağustos’ta Boyabat Elektrik A.Ş ile yaptığımız görüşmeler sonunda Ağustos sonu itibari ile başlanmıştır. Tüm çalışmaların tamamlanması ve toplamda 52 km'lik güzergahın kesin kabulünün yapılmasının da takipçisi olacağız” şeklinde bilgi verdi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim