Kaymakam Çiftci’ye cami hakkında bilgiler veren köy muhtarı Mustafa Kader, caminin kimin tarafından yaptırıldığının bilinmediğini belirterek, “Yapı tarzından 16. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Osmanlı mimarisindeki tek kubbeli camile gurubundan olan camimizin önünde bir son cemaat yeri vardır. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla cami orijinalliğinden uzaklaşmıştır” dedi.

Oğuz Köyü Camii’nin Kargı için bir ayrıcalık olduğunu belirten Kaymakam Çiftci, bu gibi tarihi yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra köy konağında köy halkı ile bir araya gelen Kargı Kaymakamı Emre Çiftci, burada köy muhtarı ve vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinledi. Mesai saati gözetmeksizin halkın huzuru ve sükûneti için 24 saat çalıştıklarını belirten Kaymakam Çiftci, "Hizmet anlayışımızda mesai saati ve tatil kavramı yok. Sizlerin huzur ve sükûneti için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Sorunlarınızı istediğiniz her zaman bana iletebilirsiniz. Vatandaşlarımız istediği zaman bana ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

(İHA)

Editör: TE Bilisim